dilluns, 18 d’abril del 2011

PORRADA

Fa uns dies la Maria Àngels del bloc VISCA LA CUINA ens proposava la recepta de la porrada. Ens explicava que era d'origen medieval i d'alguna manera similar al que avui coneixem com a vichysoisse, però amb un parell d'elements diferenciadors importants, no porta cap derivat làctic tipus nata o crema de llet i en canvi si que porta ametlles, tot plenament vegetal. Com a idea em va semblar molt interessant i avui us presento la meva versió.

 
Per a quatre persones he emprat un manat de porros, dues patates mitjanes, brou vegetal, farina d'ametlla, oli, sal i menta fresca.
 
Comencem netejant els porros i tallant la part blanca a rodelles. Pelem les patates i les tallem a daus. Rentem la menta fresca.

En una olleta amb una cullerada d'oli comencem sofregint el porro i la patata, remenem sovint. Així que vulgui començar a agafar color hi posem un parell de cullerades de farina d'ametlla, ho remenem durant uns moment i just ho cobrim amb el brou de verdures, també ho salem. Deixem que es vagi fent a foc moderat durant un quart i mig.

Ho deixem temperar perquè no es cogui la menta i així li aporti un plus de frescor. Posem la menta a l'olla reservant-ne algunes fulles per a la presentació. Ho triturem amb el braç elèctric.

És d'aquells plats que tan els podem servir tebis com freds. Gràcies Maria Àngels.

8 comentaris:

  1. Eixa porrada té que estar molt bona.
    Besets

    ResponElimina
  2. Jo vaig veure una cosa similar amb carbassa i realment era ben bo, així que ara tinc la variació dels porros, per posar en pràctica segur!

    ResponElimina
  3. Ja em va cridar l'atenció quan la vaig veure, i té molt bona pinta!!
    Queda apuntada!
    Petons!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Una pinta boníssima! A mi també em va agrada la proposta de la Maria Àngels!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. T'ha quedat amb un color preciós, i amb la menta, molt bonica!

    ResponElimina
  6. fantàstic és ben bé la recepta que volia, ho provaré doncs sense els làctics!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.