dissabte, 10 d’abril del 2010

ARRÒS CREMÓS DE CARXOFES, ALLS TENDRES I ROCAFORT


Per a quatre persones ens caldrà mig quilo d'arròs, dues carxofes, dos alls tendres, dues cebes tendres, una unça i mitja de formatge de Rocafort, brou de verdures, un got de vi blanc macabeu, oli, sal i pebre.

Tallem les cebes i els alls tendres ben petits i les carxofes a llesques fines.

En una paella amb una mica d'oli comencem sofregint la ceba fins que ja comenci a tenir color, aleshores hi afegim les carxofes -reservant-ne uns talls par a decorar el plat- i els alls tendres, sal i pebre i ho saltem tot plegant durant 4 o 5 minuts. Hi posem l'arròs i el deixem torrar durant un parell de minuts abans de posar-hi el got de vi.

Deixem reduir el vi, aleshores de mica en mica, hi anem afegint el brou que ja tindrem bullint, tot remenant sovint. Passat un quart d'hora apaguem el foc i hi incorporem el formatge i remenem fins que hagi fos i donat cremositat al plat. El deixem reposar durant un parell de minuts més tapant-ho amb un drap.

A part hem saltat en una paella la resta de carxofa amb la que decorem el plat.

Cal tenir en compte a l'hora de posar la sal ja que aquest formatge en porta bastant, hi hauria el perill de que ens quedés salat.

9 comentaris:

  1. Em pasaria la vida menja´n arròs de tota mena....i aquest t´ha quedat d´allò més be....però amb Roquefort , crec que no podria ..tampoc ho se perque no ho hi provat mai...

    ResponElimina
  2. Manel,
    Un arròs deliciós, dels que m'agraden. A més el Roquefort (una de les meves debilitats) ha de donar-li un gust sensacional.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. la verdad es que te ha quedado un arroz delicioso
    un saludo

    ResponElimina
  4. Hola, com va tot?
    Ja veiem que molt bé amb aquest arròs de luxe, amb la reina de l'hivern, la carxofa! Ha de tenir un gustet al·lucinant, per tant et felicitem de tot cor. Bravo.

    ResponElimina
  5. Dolors,

    Els arrossos amb formtage admenten tantes combinacions com gustos personals. No a tothom agrada el formatge blau, és certament fort. El pots substituir tranquil·lament pel formatge que t'agradi, de vaca, d'ovella, de cabra...
    Salut.

    * * * * * *

    Josep,

    Ets dels meus. A casa nostra hi ha un excel·lent formatge blau, el blau del Molí de la Llavina, no sé si el coneixes. La llàstima és que em costa molt de trobar. De tant en tant tinc la sort de trobar-lo en algún mercat o fira artesanal.
    Salut.

    * * * * * *

    Angeles,

    I això que no l'has tastat, hahaha. Realment vàrem gaudir del plat.
    Salut.

    * * * * * *

    Txell i Kike (ara no em tornaré a confondre, hahaha)

    La carxofa i l'all tendre s'avenen força bé, fan una bona parella i el toc del formatge blau li dóna un gust força especial.
    Gràcies i una cordial salutació.

    ResponElimina
  6. Bonjour!
    C´est bon :)
    Passe un bel dimanche soir...
    Amitiés!
    Elisa, Argentine

    ResponElimina
  7. Elisa,

    Gracias por tu visita. Mis mejores deseos también para ti.
    Un abrazo.
    Manel.

    ResponElimina
  8. preparo uno con esparragos y parmesano muy similar en la "ejecución". qué pinta éste... Lauraenbarcelona

    ResponElimina
  9. Laura,
    Bienvenida. Los arroces de todo tipo, también los risottos, admiten casi tantas combinaciones como podamos imaginar y en muchas ocasiones, con pocos elementos, obtenemos un gran plato.

    Me tendrás que explicar como son las berengenas de Almagro.

    Saludos.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.