dimecres, 3 d’abril del 2013

TRUITA DE BACALLÀ, PORRO I CARXOFA

Per a fer una truita per a quatre persones ens caldrà: 300 grs. de bacallà, un porro, dues carxofes, cinc ous, oli, sal i pebre.

24 hores abans esqueixem el bacallà i el posem en remull tenint-lo a la nevera, li canviem l'aigua un parell de vegades.

Netegem el porro i el tallem petit. Pelem les carxofes i les fem a llesques fines, mantenint-les en aigua amb unes branques de julivert per a evitar-ne l'oxidació.

En una paella de parets més aviat altes, amb un parell de cullerades d'oli, comencem a sofregir el porro a foc mitjà, cinc minuts més tard hi afegim les carxofes, salpebrem i en continuem la cocció fins que estiguin toves, en menys de deu minuts ja ho tindrem al punt. Aleshores hi incorporem el bacallà ben escorregut, remenant-ho tot plegat durant un parell de minuts més, o fins que absorbeixi l'aigua si és que en deixa anar.

Hi incorporem els ous batuts i fem la truita, al principi a foc mitjà i així que comenci a quallar n'abaixem la intensitat perquè quedi cuita de dins. En girar-la fem la mateixa regulació de foc.



9 comentaris:

  1. Que bona la truita de carxofa i bacallà, la propera provaré de posar-hi porro, també deu quedar-hi molt bé
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sión, el porro hi aporta melositat a m´s del gust.
      Penso que no et decebrà.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Aquesta truita ha de ser... boníssima! Bacallà i carxofes, i l'aromàtic porro, has tingut una bona pensada, en combinar-los! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina,
      El conjunt és una truita ben completa.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Això és una truita de categoria!! i si casa un dels ingredients per si sol ja és bo, combinats una passada!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.