divendres, 21 de maig de 2010

CONILL AMB SALSA I XAMPINYONS


Avui farem el conill d'una manera que no deixa de ser clàssica, però de les que conviden a sucar-hi pa.

Per a quatre persones ens cal un conill, dues cebes grosses, tres pastanagues, vuit xampinyons, quatre grans d'all, un got de vi blanc, oli, sal i pebre.

Netegem el conill i el fem a talls, el salpebrem i l'enrossim en una cassola amb oli juntament amb els alls. Així que hagi agafat color ho reservem.

Traiem la major part de l'oli de la cassola i a foc suau hi sofregim la ceba tallada a juliana. Quan hagi enrossit hi posem les pastanagues pelades i tallades a grans talls.

Quan tinguem la verdura enrossida hi incorporem el conill, tret del fetge, hi posem el vi, sal i ho acabem de cobrir amb aigua. Tapem la cassola i ho deixem coure a foc suau durant una hora.

A part saltem els xampinyons tallats a quarts. També preparem una picada amb els alls i el fetge del conill.

Passada aquesta hora traiem el conill de la cassola i amb el braç elèctric triturem bé les verdures amb el líquid que quedi de la cocció. Hi tornem a posar el conill, la picada i els xampinyons i ho deixem coure tot plegat durant un quart més. Si hagués quedat massa sec hi podem posar una mica més d'aigua. Rectifiquem si cal de sal.

No crec que sigui el cas, però si us en sobrés, no patiu, a l'endemà encara està més bo.

10 comentaris:

  1. HOLA MANEL, GUAPO TU

    QUIN " PLATILLO" MES BO, HUMMM

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  2. La carn de conill és sabrosa i molt saludable, i aquest guisadet (que com bé dius, l'endemà encara és més deliciós) que has cuinat, és tot un luxe a qualsevol taula. Un petó ben gran.

    ResponElimina
  3. Hola Manel, agafen ganas de mengar...i de cuinar,hummm semble que me arriba la olor....
    Una abraçada,
    JOan

    ResponElimina
  4. ciao!!complimenti per questo piatto!!molto invitante!!!buon w.e.!

    ResponElimina
  5. wow complimenti per questo piatto!!molto invitante!! buon w.e.!

    ResponElimina
  6. Manel,
    Un gran plat. El conill es una carn saborosa i molt saludable i acompanyada d'aquesta salseta ha de resultar una menja sensacional.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. UAAAAAAAAAAAAAAAAAUUUUU!,aquest conill m'està cridant!,aquesta torna a ser una de les receptes que no poden faltar a la meva carpeta...copío!.Fas uns plats tan bons...a reveure!

    ResponElimina
  8. Susanna,
    Preparat d'aquesta manera, triturant les verdures... no hi ha res que torbi per sucar-hi pa.
    Petons.

    * * * * * * *

    Txell,
    El conill, juntament amb el bacallà, són els dos plats que quan m'apareixen a la carta de qualsevol restaurant, em fan decidir, ja no em cal llegir gaire cosa més.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Joan,
    Llàstima, o sort, que encara no tenim olors a la pantalla, perdriem l'oremus, hahaha.
    Salut.

    * * * * * * *

    Federica,
    È davvero buono... se piace il coniglio.
    Un abbraccio.

    * * * * * * *

    Josep,
    Són plats que convidan a sucar-hi pa, a deixar el plat ben net. Salutacions ben cordials.

    * * * * * * *

    Mercè,
    És un honor i una alegria llegir els teus comentaris. Només et puc dir, gràcies.

    ResponElimina
  9. Aixó si que és cuinar de debò. M´en encantat totes les receptes.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  10. Gràcies, Gloria, tens la porta oberta.
    Salut!.

    ResponElimina