diumenge, 30 de maig de 2010

SALTAT DE PÈSOLS I BOLETS A LA MENTA



Per a quatre persones necessitem: una lliura de pèsols desgranats, mitja lliura de bolets assortits, un porro dos talls de cansalada viada, una copa de vi ranci, menta fresca, oli, sal i pebre.

Trinxem el porro i tallem la cansalada viada en forma de petits bastonets. Si els bolets són grossos també els tallem més petits.

En una paella amb una mica d'oli sofregim el porro fins que vulgui començar a enrossir, moment en el que hi afegim la cansalada. Un parell de minuts més tard hi posem els bolets i ho salpebrem.

Així que es beguin l'aigua que desprenen els bolets hi posem els pèsols i el vi ranci i ho anem saltant o remenant a foc suau. A mitja cocció i afegirem la menta trinxada de la que n'haurem reservat unes fulles per a la presentació del plat. En cinc minuts de cocció tot plegat ja n'hi ha prou, no cal que els pèsols quedin cuits en accés.

Ho emplatem amb unes fulles de menta fresca i un fil d'oli extra verge d'oliva.

Pot ser un entrant, una tapa o en un primer plat en funció de la quantitat que servim.

17 comentaris:

  1. questo piatto deve essere squisitissimo!!complimenti!!ciao!

    ResponElimina
  2. Boníssim.Aquestes cassoletes amb bolets,i el toc de la menta ha de ser gustós, gustós...a reveure manel.

    ResponElimina
  3. Quina cosa més bona!!! Me l'apunte per a quan deixe el règim!!! Salutacions

    ResponElimina
  4. Els pèsols sempre combinen molt be, però amb bolets i menta deliciosos.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Ciao Federica,
    Oggi ho fatto una prova col traduttore di Google dal catalano all'italiano ed è un disatro completo, quindi se mai vuoi assagiare qualsiasi ricetta, mi raccomando, dimmilo e ti aiuteró volontiere con la traduzione.

    * * * * * * *

    Mercè,
    Ho has definit molt bé, el toc de la menta.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Francesc,
    Queda apuntat, però si no hi poses cansalada, les calories ja baixen molt, no?
    Salut.

    * * * * * * *

    Sión,
    Sí, és una bona combinació.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Recepta deliciosa!!!
    Hem de fer-la, se'ns fa la boca aigua!
    Una abraçada.
    Sara

    ResponElimina
  7. Entrant, tapa o primer plat, deliciós de totes maneres i amb el toc de la menta encara més.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. L'essència de la primavera en un plat. Molts petons i gràcies per la recepta.

    ResponElimina
  9. Sara,
    Es tracta d'una bona combinació.
    Endavant.

    * * * * * * *

    Josep,
    Els pèsols lliguen bé amb moltes coses i el fet de no coure'ls massa i l'acompanyament de la menta li otorga un punt de frescor important.
    Salutacions cordials.

    * * * * * * *

    Txell i Kike,
    ... primavera amb bolets, que ja n'hi han, però aquests eren congelats.
    Gràcies a vosaltres per comentar-la.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  10. HOLA MANEL, GUAPO TU

    NEN, CADA DIA ET SOPERES A L ANTERIOR,..ETS UN 10

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  11. Susanna,
    És tot un plaer llegir el te comentari. Petons.

    ResponElimina
  12. Quan vaig veure ahir aquesta entrada em encant, té una pinta boníssima i aquest
    toc de menta ha de donar un toc especial i molt aromàtic. M'agrada el teu bloc, àgil i amb receptes boníssimes.
    Un petó i encantada de trobar-te en les meves passejades

    ResponElimina
  13. Hola i benvinguda,
    Estic encantat que t'agradi alguna de les coses que preparo.
    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina
  14. que bo i que senzill! ho hauré de provar això d'afegir-hi bolets!

    ResponElimina
  15. Hola anirac,
    Sobre un preparat tradicional, sovint m'agrada provar noves variants. Aquesta va agradar moltíssim.
    Ja em diràs què tal.

    Salut.

    ResponElimina
  16. Questa ricetta mette un appetito pazzesco e poi leggerla in catalano è poesia pura... wahoo! *_*

    ResponElimina
  17. Ciao Dolce...
    Grazie, pure.
    Non fidatevi del traduttore, se mai posso aiutarti, sono qua.
    Un caro saluto. Manel.

    ResponElimina