Per a quatre persones necessitem: una lliura de pèsols desgranats, mitja lliura de bolets assortits, un porro dos talls de cansalada viada, una copa de vi ranci, menta fresca, oli, sal i pebre.
Trinxem el porro i tallem la cansalada viada en forma de petits bastonets. Si els bolets són grossos també els tallem més petits.
En una paella amb una mica d'oli sofregim el porro fins que vulgui començar a enrossir, moment en el que hi afegim la cansalada. Un parell de minuts més tard hi posem els bolets i ho salpebrem.
Així que es beguin l'aigua que desprenen els bolets hi posem els pèsols i el vi ranci i ho anem saltant o remenant a foc suau. A mitja cocció i afegirem la menta trinxada de la que n'haurem reservat unes fulles per a la presentació del plat. En cinc minuts de cocció tot plegat ja n'hi ha prou, no cal que els pèsols quedin cuits en accés.
Ho emplatem amb unes fulles de menta fresca i un fil d'oli extra verge d'oliva.
Pot ser un entrant, una tapa o en un primer plat en funció de la quantitat que servim.
questo piatto deve essere squisitissimo!!complimenti!!ciao!
ResponEliminaBoníssim.Aquestes cassoletes amb bolets,i el toc de la menta ha de ser gustós, gustós...a reveure manel.
ResponEliminaQuina cosa més bona!!! Me l'apunte per a quan deixe el règim!!! Salutacions
ResponEliminaEls pèsols sempre combinen molt be, però amb bolets i menta deliciosos.
ResponEliminaUna abraçada
Ciao Federica,
ResponEliminaOggi ho fatto una prova col traduttore di Google dal catalano all'italiano ed è un disatro completo, quindi se mai vuoi assagiare qualsiasi ricetta, mi raccomando, dimmilo e ti aiuteró volontiere con la traduzione.
* * * * * * *
Mercè,
Ho has definit molt bé, el toc de la menta.
Una abraçada.
* * * * * * *
Francesc,
Queda apuntat, però si no hi poses cansalada, les calories ja baixen molt, no?
Salut.
* * * * * * *
Sión,
Sí, és una bona combinació.
Una abraçada.
Recepta deliciosa!!!
ResponEliminaHem de fer-la, se'ns fa la boca aigua!
Una abraçada.
Sara
Entrant, tapa o primer plat, deliciós de totes maneres i amb el toc de la menta encara més.
ResponEliminaUna abraçada
L'essència de la primavera en un plat. Molts petons i gràcies per la recepta.
ResponEliminaSara,
ResponEliminaEs tracta d'una bona combinació.
Endavant.
* * * * * * *
Josep,
Els pèsols lliguen bé amb moltes coses i el fet de no coure'ls massa i l'acompanyament de la menta li otorga un punt de frescor important.
Salutacions cordials.
* * * * * * *
Txell i Kike,
... primavera amb bolets, que ja n'hi han, però aquests eren congelats.
Gràcies a vosaltres per comentar-la.
Una abraçada.
HOLA MANEL, GUAPO TU
ResponEliminaNEN, CADA DIA ET SOPERES A L ANTERIOR,..ETS UN 10
PETONETS SUSANNA
Susanna,
ResponEliminaÉs tot un plaer llegir el te comentari. Petons.
Hola i benvinguda,
ResponEliminaEstic encantat que t'agradi alguna de les coses que preparo.
Una abraçada.
Manel.
que bo i que senzill! ho hauré de provar això d'afegir-hi bolets!
ResponEliminaHola anirac,
ResponEliminaSobre un preparat tradicional, sovint m'agrada provar noves variants. Aquesta va agradar moltíssim.
Ja em diràs què tal.
Salut.
Questa ricetta mette un appetito pazzesco e poi leggerla in catalano è poesia pura... wahoo! *_*
ResponEliminaCiao Dolce...
ResponEliminaGrazie, pure.
Non fidatevi del traduttore, se mai posso aiutarti, sono qua.
Un caro saluto. Manel.