dimecres, 5 de maig del 2010

CALAMARS FARCITS AMB ESPÀRRECS I OLIVES NEGRES


Per a quatre persones he necessitat 6 calamars d'uns 200 grs. la peça, un ceba, un manat d'espàrrecs verds, 150 grs. d'olives negres sense pinyol, dos ous, un gra d'all, oli, sal i pebre.

Netegem els calamars i els donem la volta amb compte que no es trenquin. Tallem ben petit les potes i les aletes.

Fem els ous durs. Escaldem els espàrrecs en aigua i sal durant dos o tres minuts.

En una paella amb una mica d'oli fregim les potes i aletes del calamar, fins que hagin absorbit l'aigua que deixaran anar. Aleshores hi posem la ceba remenant sovint fins que comenci a canviar de color. En aquest punt hi incorporem els espàrrecs tallats petit, excepte les puntes que les reservem. Salpebrem. Passat uns minuts hi posem la meitat de les olives i els ous, tot trinxat. Ho remenem durant un minut i ja tenim el farciment a punt.

Farcim els calamars deixant aproximadament un dit sense acabar de farcir. No cal posar-hi cap escuradents ja que en haver-los girat tenen tendència a tancar-se amb la calor.

Escalfem una paella antiadherent i acabem de donar color a les puntes d'espàrrec reservades. Després hi posem els calamars i els anem girant que es facin per tots costats. Només han d'agafar color perquè no quedin massa ressecs.

Amb la resta d'olives, un gra d'all i oli extra verge d'oliva, fem una olivada tot passant-ho per la batedora elèctrica.

Muntem el plat amb els calamars tallat per la meitat, els espàrrecs i una mica d'olivada.

11 comentaris:

  1. Ara no ni ha gaire de calamars , oi?? Costa de trobar-ne...
    Crec que aquest farcit m´agradaria molt ...ho provaré ...
    el farcit que es fa sempre no m´agrada massa i aquest és molt diferent....
    Fins aviat , Manel

    ResponElimina
  2. Uns calamars farcits que han d`estar deliciosos, els provaré
    Un peto

    ResponElimina
  3. Uns calamars força primaverals, amb aquest farcit d'espàrrecs. Segur que van quedar molt lleugers.

    ResponElimina
  4. Bona nit estimat amic. Trobem que aquest farcit és una meravella, senzill però gustós al màxim. el toc de la oliva negre ha de ser espectacular. Un petó.

    ResponElimina
  5. AQUESTA, AQUESTA! aquesta l'apunto ràpid!, amb el que m'agrada a mi el calamar i aquest farcit, èxit assegurat!a reveure Manel.

    ResponElimina
  6. Dolors,
    Això ho saps millor tu que ningú. Vaig anar a la peixateria a primera hora, encara estaven acabant de muntar la parada i, és veritat, no n'hi havia massa.
    Els farcits permeten adaptar-se al gust de qui ho ha de menjar.
    Salut.

    * * * * * * *

    Sión,
    Els calamars farcits és d'aquells plats que sempre m'han agradat.
    Salut.

    * * * * * * *

    Glòria,
    En ser acabats a la planxa i no en suc sempre ho són més de lleugers, tot i que entre el calamar i l'ou ja Déu n'hi dó, són potents... i bons.
    Salut.

    * * * * * * *

    Txell i Kike,
    Jo és que soc un devorador d'olives, em van bé a molts plats.
    Admeten bé un toc de calor i alhora donen un punt de frescura al farcit.
    Salut parella.

    * * * * * * *

    Mercè,
    Ja som dos amb el gust pels calamars, Mira que en són de bons!
    Salut.

    ResponElimina
  7. Això si que és un bon trifàsic, Manel! Quina bona pinta! No saps com ens agraden els calamars i aquests recepta me l'apunto ja!
    Ens anem veient. Felicitats per la recepta.

    ResponElimina
  8. Gemma,
    Hi ha poca gent a qui no agradi els calamars i amb el farcit sempre podem jugar per adaptar-lo als gustos particulars.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  9. HOLA MANEL, GUAPO TU

    NEN, QUE BO, EM ESPÀRRECS, NO ELS HE CUINAT MAI, PER TANT AMB EL TEU PERMÍS PREG NOTA DE LA RECEPTA...

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  10. No coneixia el bloc, aniré seguint-lo! aquests calamars farcidets fan molt bona pinta!
    Salutacions

    ResponElimina
  11. Susanna,
    Permís concedit, hahaha. Si ho fas, ja em diràs què tal.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Hola Teresa, benvinguda.
    Celebro que et faci patxoca.
    Salut.
    Manel.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.