dilluns, 24 de maig de 2010

FIDEUS A L'ALL CREMAT


El passat mes d'octubre ja vaig mostrar la recepta de RAP A L'ALL CREMAT AMB PATATES I ARRÒS, tot fent una variant agoserada de les receptes de peix a l'all cremat tant habituals a la comarca del Garraf. La bona acollida que va tenir entre els que la van tastar m'ha animat a continuar amb aquest joc. Aquí tenim doncs el que seria una altra variant amb fideus, com uns fideus a la cassola a l'all cremat.


Per a quatre persones he fet servir quatre cuetes de rap, quatre cananes, una trentena de gambes mitjanetes, quatre patates, mig quilo de fideus, mitja cabeça d'alls, un tomàquet, dues llesques de pa, dues fulles de llorer, brou de peix i sal.

Netegem el peix, el rap el fem a filets, les espines ens ajudaran a fer el brou i les cananes les tallem a petits daus.

En una cassola amb oli sofregim els alls pelats fins que quedin ben foscos sense arribar a cremar-se i els reservem. En el mateix oli fregim el pa, el llorer sense el nervi central i el tomàquet. Amb tots aquests ingredients prepararem la picada.

A la mateixa cassola fem una primera fregida a les patates que haurem començat tallant i acabant trencant. També les reservem. Continuem ara amb les cananes.

Una vegada s'hagin begut el propi suc que deixaran anar, hi posem la picada, les patates i el rap i ho cobrim a bastament amb brou de peix. Quan porti cinc minuts bullint hi podem els fideus i ho salem. Passats uns minuts hi posem les gambes per sobre i n'acabem la cocció.

22 comentaris:

  1. Quin platillo!. Segueix fent variacions i ens les expliques, eh?. Les cananes no són massa fàcils de trobar al mercat, al menys, a Barcelona.

    ResponElimina
  2. Glòria, normalment a la peixateria no vaig amb massa idees preestablertes i en funció del que hi ha i del preu, decideixo.
    Un excel·lent substitut de les cananes són els calamars o la sèpia.
    Salut.

    ResponElimina
  3. ciao ho trovato il tuo blog per caso e devo dire che è MERAVIGLIOSO!!!! ci sono tante buone ricette!!!!! sei bravissimo!!! ti ho già inserito tra i blog che seguo. ciao buona giornata. Pina.

    ResponElimina
  4. Ciao Pina ed anche Natalia.
    Innanzitutto siete le benvenute, da oggi questo cucina è aperta a voi. Anch'io vi seguiró.
    Se oltre al traduttore avete qualche dubbio, sono qua pronto ad aiutarvi.
    Un caro saluto.
    Manel.

    ResponElimina
  5. Plato tentador !!!.
    Lo probaremos en casa, tiene un aspecto magnífico.
    Un saludo.
    Sara

    ResponElimina
  6. Em sembla un plat saborosíssim. Fa una pinta deliciosa. Per cert, què són les "cananes"? No ho havia sentit mai. Ara ho busque a la xarxa. Salutacions.

    ResponElimina
  7. Francesc,
    les cananes son similars al calamar però no tan apreciades i per tant estan generalment força millor de preu. Per a fer guisades o amb salsa, el resultat és molt bo.

    El nom científic és (Illex Coindetii). Aquí he trobat explicació i fotografia.

    http://www.peixosdepalamos.com/productes.asp?n0=1&e0=1&e1=14&e2=13&e3=168&e3_2=1

    Salut.

    ResponElimina
  8. ara mateix em poso a cuinar! bé quan tingui els ingredients que aquest plat m'agrada moltíssim! si em surt bé ja t'ho faré saber! i és que manel , no dono a l'abast amb aquests requisits que ens arriben, sort que podem consultar el bloc sempre.

    ResponElimina
  9. Sara i Joan,
    A més de bon aspecte és d'una gran gustositat. Ja m'explicareu com ha anat.
    Salut.

    * * * * * * *

    Maria,
    El bloc jo l'entenc com a eina de consulta. Tots els plats han estat contrastats per un jurat severíssim... bé ja en coneixes una part, no cal que t'expliqui gaire més.
    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina
  10. Un altre plat per ficar cullera grossa, sucar-hi pa i gaudir... ja li noto tots els gustos!, fantàstic Manel, a reveure!

    ResponElimina
  11. Carambes, nen!! quina meravella de platàs que ens ofereixes, m'encanta aquesta recepta, és molt i molt suculenta!! Milions de petons, pare!!

    ResponElimina
  12. Mercè,
    Ho és molt de gustós. Endavant.

    * * * * * * *

    Txell i Kike,
    És un plat per a triomfar. Una abraçada.

    ResponElimina
  13. adoro il pesce..questo piatto deve essere eccezionale!! ciao!

    ResponElimina
  14. Federica,
    Lo è. Il segreto sta nell'abbrustolire gli agli fino a che diventino quasi neri... ma senza bruciarli.
    Ciao.

    ResponElimina
  15. Un plat extraordinari i per sucar-hi de pa, be com gairebé tots els que ens prepares
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. HOLA MANEL, GUAPO TU

    QUIN PLAT, ACAVES DE ROBAR-ME EL COR,..JA HE PRÉS NOTA DE LA TEVA RECEPTA...QUE BO

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  17. Sión,
    Per sucar-hi més o menys pa, depen del caldós que el deixis, però s'hi agrada, endavant!
    Salut.

    * * * * * * *

    Susanna,
    Això feia anys que no m'ho deien... i m'ha agradat, hahaha.
    Ja m'explicaràs com t'ha anat.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  18. Aixo és al all cremat o a la gamba ....o millor a les gambes , perquè mira que ni han ...eh!!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Dolors,
    Ja tens raó, ja.
    A la peixatera li vaig demanar algunes gambes i quan me'n vaig adonar ja tenia mitja bossa plena... ja saps com són, hahaha.
    Un petonàs.

    ResponElimina
  20. Quin plat!!!! és dels que m'agraden!! és la segona vegada que sento parlar de les cananes! les vaig provar i són ben bones!
    Petonets

    ResponElimina
  21. Hola MaryLou.
    Potser tret dels calamars fets a la romana, en les demés preparacions, les cananes en són un bon sustitut i en el preu hi ha diferència. En aquest plat van quedar-hi molt bé.
    Ah, benvinguda!
    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina
  22. Gràcies per les teues explicacions. ;D

    ResponElimina