Per a quatre persones ens caldrà: col, 300 grs. de carn picada de vedella i porc, 70 grs. de pernil, formatge emmental, formatge per a gratinar, dues cebes, quatre grans d'all, vuit tomàquets, sucre, oli, farina, sal i pebre.
Rentem bé dotze fulles de col després d'haver tret la part més gruixuda del nervi central. Les fem bullir durant cinc minuts en aigua i sal, remullant-les immediatament en aigua freda. Les deixem escórrer.
Trinxem una de les cebes i la sofregim en una paella amb poc oli a foc suau. Quan hagi agafat color hi afegim la carn picada, els alls trinxats i el pernil tallat a petits daus. Salpebrem hi ho deixem sofregir tot plegat fins a tenir la carn cuita.
Preparem una salsa de tomàquet sofregint primer l'altra ceba trinxada. Quan vulgui agafar color hi afegim els tomàquets trinxats sense pell ni llavors, una culleradeta de sucre, sal i pebre. Deixem que vagi sofregint a foc suau fins a tenir la textura desitjada.
Damunt d'un drap de cuina estenem les fulles de col posant-hi al centre de cada una d'elles una cullerada del preparat de carn més uns dauets de formatge emmental. Ho tapem amb la pròpia fulla fent un farcellet. Els enfarinem i els fregim lleugerament.
En cassoletes individuals posem una base de salsa de tomàquet i damunt tres dels farcellets. Els cobrim amb formatge ratllat i ho gratinem al forn. Servim calent.