Aquest és un arròs que, malgrat estar fet amb pocs ingredients, té una gran personalitat i gustositat. El seus secrets són fer un sofregit de ceba el més a poc a poc possible i posar-hi salsa romesco a tall de picada. Som-hi!
Per a quatre persones ens caldrà: dues cebes, botifarra negra, salsa romesco, 350 grs. d'arròs bomba, 3/4 de litre de brou de verdures, oli, sal i pebre.
Trinxem la ceba i, en una paella amb una cullerada d'oli, l'anem sofregint a foc suau, sense presses, remenant-la de tant en tant. Quan presenti un aspecte confitat hi afegim 16-20 llesques de botifarra negre, sense pell. Salpebrem.
Continuem la cocció durant uns tres minuts, moment en el que hi afegim l'arròs i el deixem torrar uns moments abans d'incorporar-hi el brou que tindrem a punt d'ebullició.
Als dotze minuts, al principi a foc fort que anirem baixant paulatinament, hi incorporem quatre cullerades de salsa romesco i deixem coure durant cinc minuts més. Apaguem el foc i el deixem reposar tres minuts abans de servir.