Els carbassons rodons són ideals per a farcir. En aquesta proposta el farcim amb gambes i botifarra negre.
Per a quatre persones ens caldrà: quatre carbassons rodons, un porro, vuit gambes, 100 grs. de botifarra negre, formatge per a gratinar, llet, farina, oli, sal i pebre negre.
Rentem els carbassons, els tallem la tapa i amb una cullera de postres anem buidant el seu interior, deixant una capa aproximadament de mig centímetre de gruix amb la pell. Els bullim en abundant aigua i sal durant 10-12 minuts i els reservem.
Netegem i trinxem la part blanca del porro. També trinxem la carn que hem tret dels carbassons.
En una paella amb unes gotes d'oli, marquem les gambes durant un minut per cada cara. Les reservem.
A la mateixa paella saltem la botifarra que hem tallat a daus petites. També la reservem.
Ara és el moment de sofregir a foc mitjà el porro. si cal hi afegim una mica més d'oli. Quan hagi transparentat hi incorporem el carbassó, salpebrem i continuem la cocció tot remenant de tant en tant.
Quan el sofregit estigui a punt hi posem una cullerada de farina, la deixem torrar durant un parell de minuts tot remenant i hi anem incorporant llet de mica en mica, sense deixar de remenar. No ha de quedar líquid. També hi posem formatge ratllat, les gambes pelades i tallades petites i la botifarra negre.
Amb aquest preparat farcim els carbassons, posem una mica més de formatge a sobre i els gratinem just abans de servir.