Per a quatre persones he fet servir dos talls de bacallà, quatre grans d'all, 100 dl. d'oli suau i la mateixa quantitat de llet, vuit ous i oli i sal.
Comencem preparant la brandada. Haurem tingut el bacallà en remull durant 48 hores a la nevera, canviant l'aigua un parell de vegades al dia.
Posem el bacallà en una cassola al foc cobert amb aigua freda. Així que arrenqui el bull apaguem el foc i el deixem refredar dins de la mateixa aigua. Una vegada a temperatura ambient l'esqueixem ben petit procurant que no quedi ni pell ni cap espina.
En un altre cassó a foc ben suau posem l'oli amb els alls llescats. No ha de fregir, només s'ha d'aromatitzar l'oli. En un tercer cassó escalfem la llet.
Piquem el bacallà al morter fins a fer-ne uns pasta, aleshores i anem incorporant de mica en mica l'oli, sense els alls, i la llet ben calenta. S'ha d'anar remenat fins a obtenir la consistència cremosa que ens interessa. Si cal, rectifiquem de sal.
Just abans de servir, fem les truites individuals d'un parell d'ous cada una.
Aquesta truita amb una mica de pa amb tomàquet és un sopar d'autèntic luxe!!
ResponEliminaQuina idea més genial, la truita de bacallà sí que la fem a casa però amb brandada no, i ha de ser una delícia, ara mateix li ho vaig a comentar al meu home, que ell és el "jefe" de la "tortilla de bacalao"!
ResponEliminaòndia! quina idea més bona..ha d'estar bonisssim això!
ResponEliminaHa de ser boníssima, sóc una fan incondicional de la brandada de bacallà!
ResponEliminam'agrada la truita, m'agrada la brandada...l'haig de probar
ResponEliminapetons
Quina bona pensada!!! ha de quedar una truita ben farcideta i bona!!!
ResponEliminaNo l'hem tastat mai i ha de ser fantàstica!!.
ResponEliminaEn prenem nota.
Una abraçada
Em sembla que l'hauré de fer ràpidament... la meva salivera és... A veure si faig brandada, amb la teva explicació sempre detallada no hi ha dubtes!Una abraçada Manel!
ResponEliminache invitante! chissà che buono! ciao!
ResponEliminaSandra i Xavi,
ResponElimina... allò que et deixen el pa torrat, els tomàquets, alls, sal i oli a la mà i que cadascú se'l prepari al seu gust, oi? Exquisit.
* * * * * * *
MªÀngels,
Segur que el "jefe" en gaudirà... i la resta de la família també.
* * * * * * *
Carina?,
Ho vaig veure a la carta d'un bon restaurant; no em vaig poder estar de demanar-la i així que vaig tenir el bacallà dessalat... som-hi!. Impressionant!
* * * * * * *
Alba,
Doncs em jugo el que vulguis que aquesta variant no et deixarà indiferent.
* * * * * * *
Lídia,
Endavant! ja m'ho sabràs dir.
* * * * * * *
Teresa,
I feta i menjada al moment, encara calentona,...
* * * * * * *
Josep,
Tampoc la coneixia i va ser tastar-la i incorporar-la ràpidament a la "cartera" de receptes a preparar amb una certa assiduïtat.
Salut!
* * * * * * *
Mercè,
La brandada és, en aquest cas, el més entretingut de preparar, però és tan bona i té tantes aplicacions!.
Una forta abraçada.
* * * * * * *
Faderica,
Davvero buona, una ricetta da non dimenticare.
Un abbraccio.
La truita de bacallà m’encanta, amb brandada no la he provat mai, però no tardaré a provar-la.
ResponEliminaUna abraçada
Sión,
ResponEliminaSi t'agrada una, estic convençut que l'altre també. Ja m'ho diràs.
Petons.
jo amb bacallà si que en faig, però amb brandada mai. Ho solventaré ben aviat!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
HOLA MANEL, GUAPO TU
ResponEliminaEN PRIMER LLOC DESITJAR-TE UN BON ANY, I DESPRÈS DIR-TE QUE AQUESTA TRUITA ES FANTASTICA, ANOTO LA FORMULA,
MIL PETONETS SUSANNA
Aquesta la provaré, se'm fa la boca aigua, ja t'informaré del resultat.
ResponEliminaJoan
Dolça,
ResponEliminaTots els problemes fossin de tan fàcil solucionar, oi.
Una abraçada.
* * * * * * *
Hola Susanna,
Gràcies pels teus desitjos que corresponc, tot el millor per a tu i els teus.
Petons.
* * * * * * *
Joan,
Ja em diràs.
Salut.
La brandada de bacallà és boníssima i amb aquesta recepta teua, en forma de truita, ha de ser deliciosa. Me l'apunte, per suposat!!!
ResponEliminaFrancesc,
ResponEliminaEstic segur que no et defraudarà.
Salut.
moltes gracies Manel !
ResponEliminaNora
Grazie a te, cara.
Elimina