Per a quatre persones necessitem un manat d'alls tendres, sis carxofes, 150 grs. de botifarra negra, vi blanc sec, oli, sal i pebre.
Pelem les carxofes deixant-les en aigua i unes branques de julivert o uns talls de llimona per evitar-ne l'oxidació.
En un pot amb aigua bullint les escaldem durant tres minuts, les escorrem i reservem.
En una paella amb una cullerada d'oli, calent saltem els alls tendres que haurem tallat a talls d'entre un i dos centímetres, així que comencin a voler agafar color hi afegim la botifarra tallada a daus i ho saltem durant un parell de minuts. Aleshores hi afegim les carxofes escaldades, sal, pebre i una copa de vi blanc. Deixem reduir a foc viu i ho servim seguidament.
Les verdures ens quedaran al dente oferint-nos millor tot el seu sabor.
hummmmmmmmmmm, aixo te que estar molt bó.
ResponEliminaBesets
Hola Manel, guapo tu
ResponEliminaaixí m´agrades, a més amb un bon plat, m´encanta aquesta sana combinació de sabors,
mil petonets Susanna
bravissimo come sempre....una perfetta e gustosa ricetta... complimenti davvero..
ResponEliminaby lia
Quina bona combinació de verdures!
ResponEliminaUna recepta per al proper diumenge, a casa ens encantarà!
ResponEliminaUn plat de festa!!! qualsevol cosa amb carxofes guanya molt, oi?
ResponEliminaPetonets
Mmmmm!! aquest plat és perfecte per a una addicta a les carxofes com jo!!
ResponEliminaUn saltadet espectacular, dels que a mi m'agraden!!
ResponEliminaReme,
ResponEliminaAmb bons ingredients el resultat és fantàstic. Salut.
* * * * * *
Susanna,
Moltes gràcies noia. Una abraçada.
* * * * * *
Federica,
Grazie per l'apprezzamento. Ciao.
* * * * * *
Lia,
Grazie pel tuo solito gradito commento. Ciao.
* * * * * *
Josep,
Ara són de temporada, cal aprofitar-ho.
Salut.
* * * * * *
Maria Àngels,
Estic segur que sí. Bon profit!
* * * * * *
MaryLou,
Acabo de veure les teves i tela! Què bones, oi?.
Petons.
* * * * * *
Alba,
Està boníssima la combinació.
Bon profit!
* * * * * *
Sandra i Xavi,
Aquests ingredients de temporada val la pena aprofitar-los. Salut.
M'ha semblat molt curiós el procediment de només escaldar les carxofes. Han de quedar amb una textura molt interessant. M'apunte aquest plat teu tan bo. Salutacions
ResponEliminaQuin plat i quina bona combinació!! boníssim segur!
ResponEliminapetó
Jo també les escaldo, o les poso a coure una miqueta al vapor, les carxofes! M'agrada veure que algú més ho fa!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Oooooh!!! que booo !!!
ResponEliminaPetons de Les Masies...
PD : No tens pas cap recepta per fer galetes , o algo similar a una coca , que puguin menjar persones amb els triglicerits i la pressió alta ????
Francesc,
ResponEliminaAlguna vegada també ho faig saltant-les directament, però així, escaldades permet una cocció amb l'oli molt més curta i més si, com a mi, m'agraden al dente. Salut.
* * * * * *
Teresa,
Combinen molt bé i ara que és època, ens n'hem d'aprofitar, oi?
Una abraçada.
* * * * * *
Dolça,
A la cuina tradicional ja queden poques coses per inventar. Al menys en som dos.
Petons.
* * * * * *
Anna,
T'envio un correu.
Una abraçada.