Per a quatre persones ens caldran quatre cues de rap d'uns 25-30 cm., una lliura de tallarines, quatre patates mitjanes, trompetes de la mort, tres grans d'all, dos tomàquets, una ceba, una fulla de llorer, una llesca de pa, julivert, brou de peix, oli i sal.
Pelem les cues de rap i de cada una en fem dos filets.
Amb la pell, les espines, la ceba, un tomàquet i julivert en farem un brou.
Ara que no és temporada de bolets, he fet servir trompetes seques. Una hora abans les he posat en aigua a rehidratar.
Pelem les patates i les trenquem. A la cassola amb oli en fem una primera fregida fins que comencin a agafar color. Les reservem damunt de paper de cuina.
Enretirem gairebé tot l'oli de la cassola i amb el que queda fregim els alls fins que quedin ben foscos però sense arribar-se a cremar. També hi fregim la fulla de llorer, el pa, el tomàquet i julivert. Amb tots aquests ingredients en fem una picada.
Tornem les patates a la cassola amb les trompetes, ho cobrim el doble de volum amb l'aigua d'hidratar els bolets i brou de peix. Així que arrenqui el bull hi posem les tallarines que he trencat en tres trossos, fan de més bon menjar, la picada i sal. Passat uns cinc minuts hi afegim el rap. Quan la pasta estigui al dente, apaguem el foc i deixem reposar un parell de minuts abans de servir.
menudo plato tallarines, trompetas de la mort que dan un gusto especial y como no uno de los reyes del pescado el rape, felicidades combinacion perfecta
ResponEliminaciao mi interessa tantissimo questa ricetta....anche perche io non ho mai usato la rana pescatrice...e poi il tuo piatto e dvvero schik..
ResponEliminaun abbraccio da lia
complimenti...un piatto stupendo!!ciao!!
ResponEliminaUna nova recepta que em fa venir salivera...Quan entro al teu blog m'haig de posar pitet!.A reveure Manel.
ResponEliminaWow!!!1
ResponEliminaQuines ganes de provar aquests tallarins.
M'acabes de donar una idea per fer el dinar, no tinc trompetes a ma però sempre tinc ceps a casa, tallarins també i en comptes de rap... no se que dec tenic... Ara miraré el congelador, sempre tinc salmó, llenguado i lluç... a veure que tal em surt.
Petonarros!
Angeles,
ResponEliminaEl resultat és un plat ben complet i gustós.
Salut.
* * * * * * *
Lia,
La rana pescatrice è un pesce non molto saporoso ma da buon magiare giacchè non ha delle spine pericolose. Perció con le trombette et la "picada" o pestata tipica della cuccina catalana gli danno piú sapore al piatto.
Un abbracio, Manel.
* * * * * * *
Federica,
Grazie per l'aprezzamento.
Ciao.
* * * * * * *
Mercè,
T'agraeixo molt el sentit del compliment.
Salut.
* * * * * * *
Nuria,
Aixì m'agrada, improvisar a partir d'una idea i dels ingredients disponibles.
Els ceps són també perfectes i en quan al peix, del que anomenes jo m'inclinaria pel lluç, sense descartar però cap opció.
Una abraçada.
Una recepta deliciosa, sí senyor!!! Per cert, a quants grams equival una lliura? Salutacions
ResponEliminaFrancesc,
ResponElimina1 lliura són 400 grs.
3 unçes són 100 grs.
1 petricó és 1/4 de litre
Són les mesures que jo he escoltat a casa tota la vida, i em fa gràcia, gairebé com un homenatge, el recordar-ho.
Salut!
Hahaha, la meva àvia encara compra amb lliures i medeix la llet amb petricons! i tant, és un homenatge!
ResponEliminaPel que fa aquest plat de pasta amb trompetes, dir només que els que han tingut la sort de tastar el teu plat, segur que han tocat el cel! Un petó i enhorabona per totes les receptes que ens regales. Un petó.
Txell,
ResponEliminaDesprés encara he recordar una altra mesura que empraven només per a la carn:
1 terça, que seria com una lliura o sigui 400 grs. (per a la carn hi havia la lliura carnissera que eren 1,2 quilos.)
Les vostres visites i comentaris donen sentit al bloc i si algú se n'aprofita ja em considero feliç. Gràcies doncs.
Petons.
Un plat deliciós, amb una molt bona combinació d’elements
ResponEliminaPetons
Manel, crec que hi ha algún problema en la teva entrada,no hi consta la manifestació si nó aquesta entrada de les tallarines!!un petonet!
ResponEliminaUn plat fantàstic i amb una barreja de ingredients d'allò més atractiu.
ResponEliminaUna abraçada
Sion,
ResponEliminaEfectivament s'ho van acabar tot.
Salut.
* * * * * * *
Mercè,
Sí vaig tenir un problema. No volia fer una entrada ja que en aquest bloc només hi tinc receptes. El que pretenia fer era, al marge, en lloc de la foto que hi tinc, posar-hi la presentació tipus dispositives d'una selecció de fotografies de la manifestació... però no me n'he sortit i ho vaig anul·lar.
A mi no em surt, però he entrat en el teu bloc i veig que si que apareix la nova entrada però, logicament, no hi pots accedir perquè la vaig anul·lar.
De moment no en sé més.
Una abraçada.
* * * * * * *
Josep,
Un plat complert i gustós de veritat.
Salut!
Gràcies per les teues respostes. A Beneixama també es compra per lliures i mitges lliures (la gent gran) però ara no sé quina equivalència en grams tenim. Quan ho esbrine, t'ho dic. Salutacions
ResponEliminafantàstic aquest plat, m'agrada la combinació!
ResponEliminaDonibaneko,
ResponEliminaSí són gustoses i es complementen bé amb el rap que és un peix neutre, poc saborós.
Salut.
* * * * * * * *
Maria,
Doncs, vinga... a tastar-lo.
Una abraçada-
si concordo su quanto hai scritto sulla rana pescatrice, e quindi sulla tuia scelta del pesce.perfetta e buona la ricetta!
ResponEliminaLucy,
ResponEliminaInnanzitutto sia la benvenuta e ti ringrazio il commento. Davvero è un piato ben gustoso.
Ciao. Manel.
Ei Manel !!!
ResponEliminaCom anem ?
Això fa molt bona pinta !!!
Petons .
Anna
Hola Anna,
ResponEliminaA veure si t'animes a fer-ho... penso que us agradarà.
Una forta abraçada.
Manel.
Quin plat senzillament sublim!, amb el rap i les trompetes; ara (ben aviat) anirem a collir trompetes, i provaré de seguir els teus consells. A veure com em queda. Salut Manel!
ResponEliminaRicard
Ricard,
ResponEliminaAquesta picada, que és el secret del plat, és la base dels plats de peix "a l'all cremat" típics de la cuina del Garraf. Les trompetes, o també són molt apropiats els camagrocs, acaben de donar el toc diferent a un plat de pasta i peix. Es clar sí són frescos molt millor.
Demà ja se que fare de dinar , amb camagrocs ,pero
ResponEliminaQue bo! ;))
Els camagrocs amb el rap combinen extraordinàriament bé.
Elimina