A la carnisseria de confiança serveixen cuixes de pollastre desossades i farcides amb salsitxa i cansalada. Com que sé com treballen i em mereixen tota la confiança en vaig comprar, una part de la feina ens la donen ja feta.
Cadascuna de les peces fa uns 300 grams, amb tres en mengen tranquil·lament quatre persones.
Per a quatre persones, a més del pollastre, ens caldran dues cebes de Figueres, tres taronges, nabius vermells, ametlles marcona, brou de pollastre, oli, sal i pebre.
Pelem i tallem la ceba a juliana. Posem els fruits secs, en aquest cas nabius vermells en remull. Salpebrem el pollastre.
Posem un parell de cullerades d'oli en una cassola de ferro colat i enrossim el pollastre per tots els costats. El reservem.
A la mateixa cassola sofregim la ceba fins que comenci a agafar color, moment en que hi reincorporem el pollastre, afegint-hi el suc de dues taronges i un got de brou de pollastre. Tapem la cassola i la deixem coure a foc lent durant mitja hora, la girem de tant en tant.
Tallem a llesques l'altra taronja.
Passada la mitja hora, enretirem el pollastre i passem la salsa per la batedora elèctrica. Ho tornem tot plegat a la cassola més els nabius, les llesques de taronja i una vintena d'ametlles. Continuem la cocció durant un quart d'hora més.
Si ho deixem temperar tallarem millor la carn.
Abans de servir escalfem la carn i la salsa i ho acompanyem amb els fruits secs i la taronja.
Bon dia Manel,
ResponEliminaAixí és la botiga de confiança és fonamental!
Quin plat més bo i deliciós. La combinació de fruita i carn, tan pròpia de la Cuina Catalana. M'encanta.
Un bon diumenge,
Una abraçada,
Fina
I tant, Fina, tenir garanties d'allò que entra a la cuina és importantíssim.
EliminaUna abraçada.
Amb taronja segur que està boníssim!!
ResponEliminaLa taronja amb les aus, pollastre, ànec, colomí,... lliga la mar de bé.
EliminaUna abraçada