dijous, 4 de febrer del 2010

EMULSIÓ DE COLIFLOR AMB CALAMARSONS


Un dels bloc de cuina que segueixo, "el cafè de nit" de la Glòria i en Josep, fa pocs dies va proposar una emulsió de coliflor amb oli verge i ceps, que em va semblar molt interessant, així doncs us el recomano, animeu-vos doncs a preparar aquest plat lleuger i exquisit.

He volgut fer-ne una variant, amb la meva convicció que les receptes ens han de servir per agafar la idea principal i adaptar-la tan a nivell de gustos, de disponibilitat de productes, i perquè no? de les ganes de provar coses noves, així doncs he preparat aquest plat.

Per a quatre persones m'han calgut dues coliflors, tres patates, una lliura de calamarsons, oli, oli verge, pebre negre, sal i julivert.

He començat bullint la coliflor i la patata amb aigua i sal.

Mentre, he netejat els calamarsons traient-los l'espina, la boca i els ulls.

Quan la verdura ha estat cuita, uns 20 minuts, he tret de l'olla la major part de l'aigua i ho he triturat amb la batedora, posant-hi una mica de pebre. Si queda massa sec hi afegim una mica d'aquest líquid de la cocció. Una vegada ben triturat, de mica en mica hi he anat afegint oli verge, com si es tractes de preparar una maionesa, fent que la crema de coliflor emulsioni.

A part en una paella amb un petit raig d'oli he saltat els calamarsons.

En un bol he posat la crema emulsionada, al centre els calamarsons, unes gotes d'oli verge d'oliva i unes fulles trinxades de julivert com a decoració.

Si l'heu visitada, observareu que en la recepte original només parla de coliflor. Les que jo tenia no eren gaire grans i m'ha semblat que faria curt, per això hi he afegit una mica de patata.

9 comentaris:

  1. Què bona, aquesta emulsió!!! El blog dels amics de "El café de nit", com el teu, dóna per a molt. Això d'afegir-hi calamarets em sembla una idea molt i molt bona: m'agraden moooolt!! Salutaciosn

    ResponElimina
  2. Francesc, aquí tots n'aprenem una mica dels altres i ens enriquim mútuament. Je em diràs com ho fas.
    Salut.
    Manel.

    ResponElimina
  3. Benvolgut:
    Et deixo aquest comentari per fer-te saber que t'hem incorporat a la secció del nostre bloc (Olleta de verdures) on recollim tots els blocs de cuina escrits en català que coneixem.
    Si us plau, si no vols constar-hi fens-ho saber, que et treure'm: no volem que ningú s'hi senti a disgust!
    Vaig a donar un cop d'ull al teu bloc, que l'acabo de descobrir i fa molt bona pinta...

    ResponElimina
  4. El saltat de carxofes i pesols , ja li fet ...em va quedar molt bo .
    Ara faré aquesta , però , lacrema no m´agrada tan.
    dolors

    ResponElimina
  5. Josep Àngel "Massitet",
    Ja he passat pel vostre bloc i em sembla una gran iniciativa.
    Enhorabona i endavant.
    Salut.

    * * * * * * *

    Dolors,
    No sé si has llegit la recepta de la Glòria, són una mica diferents. Si el que no t'agrada és la coliflor jo ho faria amb algún altre producte que et vagi bé, carbassa, pastanaga, porros,... la gràcia és l'emulsió, el barrejar-hi un bon oli d'oliva.
    La veritat és que penso fer-ne diferents variants.
    Salut.
    Manel.

    ResponElimina
  6. Manel,
    L'emulsió de coliflor queda boníssima i la variant que tu has preparat amb els calamarsons: espectacular. En prenem nota de la idea.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Josep,

    Gràcies a vosaltres que em vàreu donar la idea.
    Salut.

    ResponElimina
  8. Es veritat que d`una recepta inicial, s`en poden fer mil i una opcions, mol aconseguit la teva

    ResponElimina
  9. Sion,

    Mira si em va agradar que ahir la vaig tornar a fer. A la nevera tenia una safata
    de botons de xampinyó i en vaig saltar uns quants com a guarniment... i això que la coliflor, feta bullida amb patates, no m'acaba d'agradar, sempre l'he de disfressar amb una beixamel, en canvi, amb l'emulsió...

    Salut.
    Manel.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.