diumenge, 28 de febrer del 2010

SAMFAINA AMB POLLASTRE CARAMEL·LITZAT


Avui us presento la preparació del pollastre d'una manera diferent, menys convencional i que pot semblar una mica agosarada, però que us animo a tastar-la.

He fet sevir per a quatre persones: un pollastre, un pebrot vermell, una albergínia, una ceba grossa, dos grans d'all, un quart de quilo de tomàquet triturat natural, oli, sal i sucre.

La preparació d'aquest plat s'ha de fer per separat, per una banda cal preparem una samfaina i per l'altre cal que fregim primer el pollastre per després caramel·litzar-lo i al final ho ajuntem tot i deixem uns minuts a foc ben suau.

Anem a pams. Per fer la samfaina tallem ben petit els alls, la ceba a juliana, el pebrot a talls regulars i de l'albergínia en traiem una bona part de la pell que és el que més amargueja i també la fem a talls.

Sofregim primer l'all i la ceba, a foc suau i amb la cassola tapada, remenant de tant en tant i si ens queda massa sec hi podem afegir miques d'aigua. Quan comenci a enrossir hi posem el pebrot i uns minuts més tard l'albergínia i el tomàquet, sal i sucre. Deixem concentrar la samfaina.

A part fregim el pollastre fins que quedi ben daurat. Traiem tot l'oli de la paella i damunt el pollastre hi posem bastant sucre, com si d'una bona nevada es tractés. A foc suau deixem que es vagi convertint en caramel, girant sovint el pollastre.

És el moment d'afegir-hi la samfaina, deixar que es barregin els gustos i ja ho podem servir.

9 comentaris:

  1. El pollastre ensucradet i caramelitzat ha de lligar molt bé amb els sabors dolcets de la ceba i el pebrot de la samfaina. A més, queda molt afavorit amb la lluentor del caramelitzat, je, je.

    ResponElimina
  2. un pollastre espectacular, amb una mica de pa y un bon vi
    felicitats

    ResponElimina
  3. Per les fotos ja es veu que havia de ser bo. Trobe que és una proposta molt curiosa combinar una samfaina amb un pollastre dolcenc. M'agrada. Me l'apunte. Salutacions

    ResponElimina
  4. A mi la sanfaina m´agrada a tot arreu , el que no havia sentit mai "caramelitzat" ...ho provaré que deu ser molt bo..

    ResponElimina
  5. Gloria,
    Tens raó, són un parell d'elements que lliguen bé.
    Salutacions cordials.

    * * * * * * *

    Angeles,
    Dos bons acompanyaments. La samfaina, en la meva opinió, demana una mica de pa per sucar i el vi també és important.
    Gràcies. Salut.

    * * * * * * *

    Francesc,
    Estic segur que si el fas us agradarà, i és una manera diferent de cuinar el pollastre.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Dolors,
    T'animo a fer-ho. Si la samfaina et va bé segur que t'agradarà.
    Salut.

    ResponElimina
  6. El pollastre amb samfaina es molt bo, però mai l`avia caramel•litzat, la pròxima ho provaré
    Petons

    ResponElimina
  7. Sion,

    Ja em diràs què tal. estic convençut que us agradarà.
    Petons.

    ResponElimina
  8. com diria el meu pare, aquest guisat fa caure les llàgrimes!!! Enhorabona es veu deliciós. Moolts petons.

    ResponElimina
  9. La cuina vermella, (m'ha semblat llegir Txell i Kike),

    De pare a pare, hahaha, escolteu doncs la veu de l'experiència. Us animo a fer-ho.

    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.