dimarts, 2 de juliol de 2019

ARRÒS DE SÈPIA I ESPARDENYES

L'espardenya de mar és un equinoderm de cos allargat i superfície ventral esclafada d'uns 30 centímetres de longitud. 

Al mercat però només s'acostuma a trobar la part comestible, la seva musculatura longitudinal que fa uns 5 centímetres de llarg; és de color blanc groguenc i té una retirada a la carn de la navalla.


Per a quatre persones necessitarem dues sèpies mitjanes, quatre-vuit espardenyes, tres cebes de Figueres, 320 grams d'arròs bomba, brou de peix, vi blanc sec, oli, sal i pebre.

Preparem els diferents ingredients. Netegem les sèpies reservant una de les dues salses i les tallem a daus.

Obrim al llarg les espardenyes i les esbandim bé sota l'aixeta. Les assequem i reservem a la nevera.

Pelem i trinxem les cebes.

Escalfem el brou de peix tenint-lo a punt d'ebullició.

En una paella amb una cullerada i mitja d'oli sofregim la ceba a foc suau, sense presses, remenant de tant en tant fins que agafi un bonic color daurat, moment en el què hi incorporem la sèpia i salpebrem. Passat uns minuts hi afegim la salsa de la sèpia que tenim reservada.

Quan tinguem el sofregit a punt hi afegim l'arròs, remenem i deixem perlar durant un parell de minuts. Ara hi afegim una copa de vi blanc sec i deixem evaporar l'alcohol abans d'afegir-hi el brou de peix de mica en mica, afegint-ne més a mesura que l'arròs el vagi absorbint.

Escalfem una paella i amb unes gotes d'oli saltem ràpidament les espardenyes, així que canviïn de color a blanc, les reservem. És important que la cocció sigui curta per evitar que s'endureixin. 

Quan tinguem l'arròs grenyal, l'apartem del foc, hi posem les espardenyes enfonsant-les a l'arròs i deixem reposar durant dos o tres minuts abans de servir.


16 comentaris:

  1. Bon dia, Manel,
    Un arròs exquisit, serà molt bo!
    No l'he provat amb espardenyes! Un plat de festa :)
    Bon estiu! Una abraçada,
    Fina

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Les espardenyes és una de les menges dels nostres mars més preuades i li donen un toc especial al plat.
      Una abraçada.

      Suprimeix
    2. He provat les espardenyes soles, amb l'arròs serà el mar al plat! Exquisit.
      Al meu pare l'agradaven tastar quan n'hi havia.
      Gràcies Manel, per la teva feina
      Bon cap de setmana i una abraçada,
      Fina

      Suprimeix
  2. Hace mucho tiempo que me interesa este tipo de post, muchas gracias me ha gustado mucho todo lo que has escrito.

    ResponSuprimeix
  3. Hace mucho tiempo que me interesa este tipo de post, muchas gracias me ha gustado mucho todo lo que has escrito.

    ResponSuprimeix
  4. tus publicaciones , me son de gran ayuda.Muchas gracias. Un saludo

    ResponSuprimeix
  5. Me gusta mucho este blog Te explicas perfectamente, cada semana estoy atenta para ver si subís contenido nuevo.

    ResponSuprimeix
  6. Me gusta mucho este blog Te explicas perfectamente, cada semana estoy atenta para ver si subís contenido nuevo.

    ResponSuprimeix
  7. Te acabo de descubrir !!!! tienes un blog muy guay;gracias por compartirlo con nosotros.

    ResponSuprimeix
  8. Te acabo de descubrir !!!! tienes un blog muy guay;gracias por compartirlo con nosotros.

    ResponSuprimeix
  9. Qué rico!!! solo de verlo ya me apetece comermelo ;)

    ResponSuprimeix
  10. Qué rico!!! solo de verlo ya me apetece comermelo ;)

    ResponSuprimeix