dilluns, 19 de desembre del 2011
AMANIDA TÈBIA DE CONFIT D'ÀNEC AMB SALSA ROMESCO
divendres, 9 de desembre del 2011
PEUS DE PORC AMB CREMA DE CARBASSA
dissabte, 3 de desembre del 2011
ESPATLLA DE CABRIT A LA MENTA
dijous, 10 de novembre del 2011
GALTES DE PORC AL FORN
dimarts, 1 de novembre del 2011
ARRÒS CREMÓS DE CARBASSA AMB CANYELLA I FORMATGE DE BÚFALA
Per a quatre persones he fet servir 300 grs. de carbassa, una ceba de Figueres, 300 grs. d'arròs bomba, 100 grs. de botifarra negre, 150 grs. de formatge semi-sec elaborat amb llet de búfala, vi blanc sec, brou de verdures, canyella en pols, oli i sal.
diumenge, 30 d’octubre del 2011
CONILL AMB CAQUIS
Per a quatre persones he fet servir: un conill, tres cebes de Figueres, dues pastanagues, quatre grans d'all, tres caquis, un quart de quilo de mongeta blanca cuita, vi ranci, brou vegetal, oli, sal i pebre.
Tallem el conill a talls regulars i el salpebrem. Pelem les cebes i pastangues i les fem a grans talls. Pelem els alls.
En una cassola de parets altes amb oli calent rossegem el conill i el reservem. A la mateixa cassola, ara a foc moderat sofregim la ceba i tres dels alls fins que comencin a agafar color moment en el que hi afegim la pastanaga, salem les verdures continuant el sofregit.
Quan el tinguem a punt hi reincorporem el conill i una copa de vi ranci, deixem uns minuts que redueixi hi ho just cobrim amb el brou de verdures. A foc suau deixem que vagi coent. A la mitja hora, retirem el conill de la cassola. Passem totes les verdures, el suc de cocció i el fetge del conill al got de la batedora elèctrica i ho treballem fins que quedi una salsa ben fina.
Tornem a posar a la cassola tant el conill com la salsa i hi incorporem els caquis que haurem pelat i trossejat. Continuarem la cocció a foc lent durant mitja hora més.
Trinxem l'altre gra d'all ben petit i el posem en una paella amb una mica d'oli fins que comenci a agafar color, moment en que hi posem les mongetes ja cuites. Ho saltem durant tres o quatre minuts.
Emplatem el conill amb les mongetes i una mica de la salsa.
dilluns, 17 d’octubre del 2011
CARBASSA ROSTIDA AL FORN AMB GAMBES
divendres, 7 d’octubre del 2011
MANDONGUILLES DE POP AMB PÈSOLS.
dijous, 15 de setembre del 2011
PASTÍS DE CLAVELLADA I XAMPINYONS AMB PEBROT ESCALIVAT
He fet servir tres ales de clavellada, uns 800 grs., dues cebes de Figueres, una vintena de xampinyons, dos pebrots vermells, 200 ml. de nata baixa en greixos, quatre ous, oli, sal, pebre i nou moscada.
Ho col·loquem en un motlle i ho enfornem al bany Maria a 160º durant tres quarts i mig.
Aprofitem el forn per escalivar els pebrots que haurem untat amb oli i embolicat en paper d'alumini.
diumenge, 11 de setembre del 2011
TEMPURA DE BADOCS FARCITS AMB BRANDADA DE BACALLÀ
Per a quatre persones he fet servir un quart de quilo de bacallà, una patata mitjaneta, vuit badocs o flors de carbassonera, dos grans d'all, oli de gust suau, llet, 150 grs. de farina, sal i aigua freda.