dissabte, 17 d’octubre del 2009

RAP A L'ALL CREMAT AMB PATATES I ARRÒS

Aquest plat ha estat un petit "divertimento" combinant un all cremat amb patates, plat ben comú a la zona del Garraf amb l'arròs. El resultat pro bo.

Per a quatre persones ens cal: un rap d'aproximadament un quilo i mig, 6 patates, un quart de quilo d'arròs, una cabeça d'alls, 3 fulles de llorer, un bon grapat d'avellanes torrades, un tomàquet, un parell de llesques de pa (pot ser sec), dues nyores, brou de peix, una copa de vi ranci, oli i sal.

Per el brou: les espines i el cap del rap, una ceba, una pastanaga, api, un tomàquet.

Posarem les nyores en remull com a mínim una hora abans de començar a cuinar.

Tallem el rap a daus grossos. Amb les espines i el cap preparem el brou.

Tallarem les verdures a grans talls. En una olla amb un raig d'oli sofregirem la ceba. Quan agafi un bon color hi afegim la resta de verdures i tot remenant de tant en tant les deixem també sofregir. Aleshores hi posem les espines i el cap del peix que també ha de sofregir una estona. Omplim l'olla amb aigua i ho deixem coure durant uns 20 minuts. Una vegada temperat es cola i ja tenim un brou de peix fosc que ens pot tenir un munt d'utilitats des d'una sopa, a un arròs, pasta o, avui, aquest all cremat.

En una cassola amb un bon raig d'oli, sofregim els alls pelats. Han d'agafar un color ben fosc però vigilant que no arribi a negre, aleshores ens amargaria el plat. Els reservem.

En el mateix oli fregim les fulles de llorer, a les que hi haurem tret el nervi central, les llesques de pa i el tomàquet.

Al morter fem una picada amb els alls, el llorer, les avellanes, el pa, el tomàquet sense la pell i la carn de les nyores que haurem tret amb el revés d'un ganivet. Ho deixatem amb el vi ranci.

Pelem les patates i les trenquem, començant el tall i acabant arrencant-les. Les posem a fregir en el mateix oli. Quan hagin fet una primera fregida, hi incorporem la picada, sal i el brou de peix fins que ho cobreixi bé tot. Així que arrenqui el bull hi incorporem l'arròs.

Passats uns deu, dotze minuts hi posem el peix. Rectifiquem, si cal de sal i acabem la cocció.

2 comentaris:

  1. Hola, amigo. Me alegro de haber encontrado tyu página de cocina. Y estas recetas de arroz me parecen suculentas. Creo que voy a ensayar algunas.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  2. Bienvenido Paco, tienes barra libre, mejor dicho fogon libre. Aquello que te apetezca està a tu disposición.

    Saludos cordiales.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.