dimecres, 14 d’abril del 2010

TEMPURA DE PIT DE POLLASTRE AL CURRI AMB PINYA


Per a quatre persones en caldran dos pits de pollastre, una ceba tendra, pinya, una copa de vi blanc, sal, farina de tempura, aigua amb gas i oli.

Tindrem l'aigua amb gas a la nevera, com més freda millor ens anirà per a la tempura.

Tallem els pits de pollastre a tires màxim d'un parell de dits, ens en poden sortir sis de cada pit. Tallem la ceba tendra a talls petits aprofitant la part verda que estigui en bones condicions. En un bol posem el pollastre, la ceba, sal, una bona cullerada sopera de curri i el vi blanc i ho deixem marinar durant mitja hora.

Preparem la pasta de tempura amb la farina i aigua amb gas freda, ho remenem energicament fins a obtenir la consistència adequada, posant-hi un ganivet ha de quedar tacat i anar relliscant lentament.

Passem els talls de pollastre per la farina, encara que porti algun tall de ceba adherit no hi fa res, i ho fregim en oli ben calent, passant-ho a un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l'excés d'oli.

A part llesquem la pinya, d'un parell de dits de gruix, traient-ne la pell i el cor. La fem a la planxa o en una paella antiadherent ben calenta, sense cap mena d'additiu fins que es caramelitzi amb el propi sucre de la fuita.

4 comentaris:

  1. Amb raó m'havien parlat d'aquest blog en josep i la gloria del cafè de nit!, vaig tafanejant blogs a partir del seu i ara que entro al teu el seguiré d'aprop!(amb el teu permís...).Les receptes que hi he trobat són molt del meu gust.A reveure!Mercè-destapant cassoles.

    ResponElimina
  2. Hola Mercè,
    Sigues molt benvinguda.
    Celebro que t'agradi alguna de les idees proposades.
    Salut.

    Manel.

    ResponElimina
  3. Una recepta de pollastre molt bona, la copiaré, però de la seva nomes m`agrada el sabor, així que miraré de que no en porti cap tros.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Sion,
    És doncs qüestió d'escurar-ho bé abans de passar-lo per la farina.
    Sí no, penso que no quedaria gens malament marinant-ho amb all tendre, si es que t'agrada.
    Passa un gran dia. Salut.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.