dijous, 19 d’agost del 2010

CAMEMBERT AMB PINYA ARREBOSSAT, AMB SALSA DE CEBA DE FIGUERES CARAMELITZADA AL VI DE PORTO




Aquest plat tan pot ser un entrant com una tapa.

En caldrà formatge camembert en porcions, una per cap, pinya, farina, ou i farina de galeta. Per a la salsa, ceba de Figueres, pinya, vi de Porto, oli, mantega i sucre.

Comencem preparant la salsa, un una cassoleta amb un raig d'oli sofregim a foc suau la ceba de Figueres trinxada, remenant tot sovint fins que ens agafi un color ben daurat, aleshores hi afegim retalls de pinya, una cullerada de sucre i ho deixem uns minuts més al foc.

Hi afegim una copa de vi de Porto i ho triturem amb el braç elèctric. A continuació ho tornem al foc i deixem reduir. Quan tingui la consistència de salsa que ens agrada, hi afegim una bola de mantega que ens hi donarà lluentor.

Haurem deixat durant un parell d'hores el formatge al congelador. Això ens permetrà treure la pell amb un ganivet ben esmolat sense que se'ns desfaci. Per els més entesos i amants del camembert ens estalviem aquest pas, treure-li la pell és un pecat.

Tallem unes llesques de pinya el més finament possible i posant-hi al damunt el triangle de formatge en retallem un parell de talls per porció. Fem com un entrepà de pinya amb el formatge al mig.

Cada tall el passem per farina, ou batut i farina de galeta i en una paella amb força oli molt calent, però molt, en fem una ràpida fregida; compte perquè sens pot cremar de seguida. Ho posem damunt de paper de cuina perquè perdi l'excés d'oli.

Emplatem amb una base de la salsa de ceba de Figueres caramel·litzada amb pinya al vi de Porto i el camembert arrebossat a sobre. Servir-ho de seguida calent.

En tallar-lo vessarà el formatge fos. La combinació de gustos és espectacular.

10 comentaris:

  1. La ceba de figueres és tan bona, melosa i dolça que ha de donar un toc de categoria en aquesta salsa. El formatge empanat ha de ser excels, i tota la combinació de sabors una meravella!! Un petó enorme, pare!

    ResponElimina
  2. Un plat de 5 forquilles,molt bò i amb molta pressencia.
    Un petó

    ResponElimina
  3. El títol és digne d'un restaurant amb 5 estrelles "michelín"...No em faig a la idea de com deu estar de deliciós aquest plat...l'hauré de provar, em convides?...Una abraçada Manel, sempre ens sorprens!

    ResponElimina
  4. Caram, quina recepta més bona!!! La ceba de Figueres no la trobe sempre que vull, però és molt saborosa i tendra. T'ha quedat un plat digne d'un restaurant. Salutacions

    ResponElimina
  5. Txell,
    La gràcia d'aquest petit plat és servir-lo calent, el moment de tallar-lo en que vessa el formatge fos és sublim.
    Una forta abraçada.

    * * * * * *

    Glòria,
    No crec que arrivi a tant però si que és sorprenent.
    Moltes gràcies.

    * * * * * *

    Mercè,
    Tens sempre una cadira reservada, serà un plaer compartir-lo.

    * * * * * *

    Francesc,
    Estic gairebé convençut que amb ceba blanca dolça de València ha de ser també molt bó.
    Salut.

    ResponElimina
  6. No puc mirar aquest bloc sense que s'hem faci la boca aigua !!! mmmmm que bo deu estar !!!Petons . Anna

    ResponElimina
  7. mmmmmm, quina combinació de sabors més encertada!

    Som nous en el món blocaire, i comencem a descobrir blocs com el teu, que ens fa començar amb ganes aquesta nova aventura!

    Salutacions!

    ResponElimina
  8. Anna,
    Mirar no engreixa però de vegades fa venir salivera. Tastar-ho és ja.... una passada.
    Una abraçada.
    Manel.

    * * * * * * *

    Sandra i Xavi,
    Sigueu benvinguts en aquest món virtual i que per molt de temps podem intercanviar experiències.
    Salut.
    Manel.

    ResponElimina
  9. Un altre plat per provar .... Jo soc de les que no pela el camembert.... Ja t'ho diré si ho provo .......... Això no pot ser!!!! acabo de sopar i llegint receptes i tornaria !!! Una abraçada!

    Dora

    ResponElimina
  10. Hola Dora,
    ... i tant que pot ser, cal anar fent salivera per demà.
    És un plat dels que sorprèn la combinació de gustos.
    Una abraçada.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.