diumenge, 24 d’abril del 2011

ARRÒS CREMÓS AMB CARXOFES, SALSITXES I PROVOLONE

Per a quatre persones he fet servir 350 grs. d'arròs bomba, tres carxofes, una ceba, quatre salsitxes petites, mitja lliura de formatge provolone, mantega, vi blanc sec, brou de verdures, oli, sal i pebre.

Comencem trinxant la ceba. Pelem les carxofes i les llesquem ben fines, les mantindrem en aigua i unes branques de julivert perquè no ennegreixin -no ho he fet amb llimona perquè no interessa que l'arròs n'agafi el gust-. Ratllem el provolone. Fem les salsitxes a talls d'entre un i dos centímetres. Fem arrancar el bull al brou de verdures.

En una cassola amb una cullerada de mantega i un raig d'oli, a foc moderat, comencem a sofregir les salsitxes. Quan agafin color hi afegim la ceba fins que esdevingui transparent, aleshores hi posem les carxofes i continuem la cocció durant cinc minuts més.

Hi posem l'arròs i el deixem torrar tot remenant durant un parell de minuts, moment en que ho reguem amb una copa de vi blanc sec apujant el nivell del foc fins que evapori. Salpebrem i tornem a moderar el foc anant posant de mica en mica el brou que ja tenim bullint. No hem de deixar de remenar. Passats uns 17-18 minuts, ho enretirem del foc posant-hi el provolone ratllat. Amb una cullera de fusta ho remenem bé de manera que vagi agafant la cremositat del formatge.

No parlo de risotto perquè he fet sevir el nostre arròs bomba i no les varietats italianes. A casa nostra d'arròs cremós se n'ha fet també sempre.

12 comentaris:

  1. Que buena pinta tiene ese arrocito por favor.
    Besos

    ResponElimina
  2. Quina passada d'arrosset, m'encanta tot el que porta! L'haureu gaudit molt, eh?
    Una abraçada,
    Sandra

    ResponElimina
  3. Aquest arròs seria molt benvingut a casa meva, m'agrada això de deixar les carxofes amb julivert en comptes de llimona, i també que utilitzis l'arròs bomba en comptes de risotto, ja tens raó quan dius que aquí sempre s'ha cuinat l'arròs cremós!

    ResponElimina
  4. ho fatto colazione da poco ma mi viene fame a vedere queste ricette golose buonissimo il risotto ..
    buona pasquetta da lia

    ResponElimina
  5. Manel, tens l'exclusiva dels arrossos!!! no se pas quin triaria... què bons!! Bona setmana!

    ResponElimina
  6. manel aquest plat i tots entren molt bé tan sols per la vista, però es que jo hi sento l'olor també, m'encanta les carxofes i l'arròs i provaré aquesta combinació.

    ResponElimina
  7. Un altre arròs que te d’estar boníssim, la combinació d’ingredients tots del meu gust. Ummm

    ResponElimina
  8. Què bo!! Aquest me l'apunte!! Això del provolone pinta molt bé. Salutacions

    ResponElimina
  9. Amb Provolone no l'he provat mai de fer.

    Agafo nota i et deixo un petó.
    Petons Manel.
    Muas!!

    ResponElimina
  10. Hola Chef! Em va agradar molt el teu bloc. Em va semblar molt interessant i ara ho estic seguint. Si vols visitar el meu blog: http://kibe-cozinhandocomamigos.blogspot.com/

    Abraçades des de Brasil!

    Luiz

    ResponElimina
  11. Ostres tu. Quin arròs! Em va quedar espectacular i és tan fàcil de fer! Moltíssimes gràcies! Diumenge el faré per a tota una colla!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.