El pollastre amb bolets és un plat de la cuina tradicional que podem preparar amb bolets frescos ara a la tardor o bé amb bolets assecats o conservats en qualsevol època de l'any.
El camagroc és un bolet d'aroma intens, molt interessant a la cuina, la combinació ens proporciona un plat molt gustós, un plat de festa.
Ens caldrà un pollastre de pagès a talls, dues cebes de Figueres, tres grans d'all, dos tomàquets, dos grapats de camagrocs (si fossin secs els rehidratem mantenint-los coberts d'aigua durant una hora), brou de pollastre, farigola, llorer, vi blanc sec, farina, oli i sal.
Netegem els bolets, pelem i tallem la ceba a juliana i els alls a llesques fines, escaldem i pelem els tomàquets i els tallem a petits daus, rentem i assequem el pollastre.
En una cassola amb un parell de cullerades d'oli, fregim el pollastre i el reservem.
En el mateix oli sofregim a foc suau la ceba i els alls, quan canviïn de color hi afegim el tomàquet.
Quan tinguem el sofregit a punt hi posem una cullerada de farina i, tot remenant, la deixem coure durant un parell de minuts abans d'afegir-hi una copa de vi blanc sec.
Així que hagi reduït és el moment de posar-hi el pollastre, les herbes, salpebrar i cobrir-ho amb el brou. Tapem la cassola i deixem coure lentament durant tres quarts d'hora llargs.
Hi incorporem els camagrocs i continuem la cocció durant mitja hora més.
Deixem reposar abans de servir, o encara millor, no el servim fins al dia següent.
Que booo!!!
ResponEliminaUna abraçada
Els camagrocs hi aporten la diferència.
EliminaGràcies Sion.
ResponEliminaTe una pinta fantàstica i suposo que estat boníssim.
Salutacions.
Ja ho pots ben dir, Àngel.
EliminaSalut!
Una recepta que m'encanta! Un pollastre de tardor, tardor!
ResponEliminaPetonets i bona setmana,
Olga
Bona setmana també per a tu, Olga.
EliminaPetons
Que bons, quina llàstima que aquest any hi ha hagut pocs bolets, els camagrocs donen un gust espectacular!!
ResponEliminaTens raó, Sussi, un any de pocs bolets.
EliminaUna abraçada.