diumenge, 22 de maig del 2011

AMANIDA TÈBIA D'ESCABETX DE TONYINA



Per a quatre persones he fet servir tres quarts de quilo de tonyina -la punta de la cua-, quatre cebes, dos pebrots verds, quatre pastanagues, quatre grans d'all, mig enciam, dos tomàquets, nous, pebre negre en gra, vinagre de poma, oli, sal, pebre, romaní i llorer.

Comencem traient els quatre filets de la tonyina, deixant-los sense pell ni espines i els tallem a daus. Tallem les cebes a juliana fina. Pelem i tallem les pastanagues a llesques fines. Netegem i tallem el pebrot a daus.

En una cassola amb oli fregim la tonyina salpebrada, just que agafi color i la reservem. Abaixem el foc i en el mateix oli comencem sofregint la ceba i els alls amb pell. Quan esdevingui transparent la ceba hi afegim el pebrot i uns minuts més tard la pastanaga. Salem i ho deixem estofar amb la cassola tapada.

Una vegada estofada la verdura hi reincorporem la tonyina, una branca de romaní, un parell de fulles de llorer i pebre negre en gra. Hi afegim mig got de vinagre de poma i amb la cassola destapada ho deixem uns minuts que redueixi. Aleshores hi posem un got d'aigua i ho deixem coure tot plegat entre dos quarts i dos quarts i mig. Deixem temperar.

Els plats d'escabetx guanyen d'un dia per l'altre. Si ho haguéssim previst, abans de muntar el plat ho escalfem de nou sense que arribi a bullir.

Netegem l'enciam i el tallem a juliana. Tallem també els tomàquets a llesques fines.

Emplatem sobre un llit d'enciam hi posem la tonyina i les verdures de l'escabetx amb el tomàquet al costat, unes nous i ho reguem amb el mateix suc de la cocció.


8 comentaris:

  1. Esa ensalada con atún en escabeche debe de estar de puto vivio.
    Besets

    ResponElimina
  2. Una amanida completa, vistosa i segur que boníssima!! Quina pinta, m'encanta l'escabetx de tonyina

    ResponElimina
  3. Huy, quise decir de puro vicio.
    Mes besets y perdón.

    ResponElimina
  4. Les amanides ens encanten, (sobretot amb la caloreta, però les amanides tèbies encara ens agraden més, i aquesta te una pinta tremenda.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Una amanida boníssima!!!! amb tonyina escabetxada...ummmmmmmm!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Bonissim !! ;)
    Petonets de les Masies de .....
    Anna

    ResponElimina
  7. Quina amanida més bona i refrescant!!! Me l'apunte!! La tonyina m'agrada MOOOOOLT!!!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.