dimarts, 10 d’abril del 2012

MAGRET D'ÀNEC AMB CALÇOTS I SALSA DE PERA I NABIUS

Els ingredients per a quatre persones són: dos magrets d'ànec, setze calçots, una pera conference, un grapat de nabius, dues cebes de Figueres, farina de tempura, mantega, oli, sal i pebre.

Comencem per la salsa que és el més entretingut. Trinxem les cebes i en un cassó amb unes gotes d'oli i una cullerada de mantega l'anem estovant a foc suau. Així que vulgui començar a canviar de color, salem, hi incorporem la pera tallada a dauets i, quan estigui tova, els nabius amb l'aigua en que durant mitja hora els haurem tingut en remull. Uns deu minuts més tard, ho passem tot al got de la batedora elèctrica i ho triturem ben fi. Ho tornem al foc suau fins que tingui la densitat desitjada.

Tallem les arrels dels calçots i eliminem les capes superficials, els escaldem en aigua bullent amb sal durant tres minuts. Preparem la pasta de tempura amb la farina i aigua gelada. Els fregim en oli ben calent i reservem damunt de paper de cuina perquè perdin l'excés d'oli.

Amb un ganivet ben esmolat fem uns talls en diagonal al costat de la pell del magret i seguidament uns altres de creuats, dibuixant com una graella, no hem d'arribar a tallar la carn. El salpebrem.

En una paella ben calenta posem el magret, sense oli, ja en deixa anar de la pròpia grassa, primer pel costat de la pell, entre 5 i 7 minuts, fins que quedi enrossit, el girem i el deixem uns 3 minuts més pel costat de la carn.

Abans d'emplatar, tallem el magret a talls prims. La carn ha de ser rosadeta ja que si el fem massa queda molt eixuta i endurida. Si no agradés tan rosat, una vegada tallat, a la mateixa paella en que l'hem fet, passem durant un moment cadascun dels talls.

8 comentaris:

  1. Respostes
    1. La combinació dels tres elements, ànec, calçots i salsa és sorprenentment bona.

      Elimina
  2. Un magret molt i molt ven acompanyat
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'ànec amb peres és tot un clàssic de la nostra cuina, aquí hi tenim ambdós ingredients i algun més. La combinació és gratament sorprenent.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Una bona adaptació del plat de tota la vida, i amb l'acompanyament dels calçots, encara l'has fet més nostrada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta variació era gairebé com apostar a cavall guanyador

      Elimina
  4. No he escaldat mai els calçots abans de fregir-los , així deuen sortir més tendres a més de fer-se mes aviat, tampoc nabius . Fa una bona pinta!

    Una abraçada i gràcies :)

    Dora

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, el fet de prèviament escaldar-los ja pràcticament estan cuits, i només caldrà fregir-ho just que agafi una mica de color la tempura.
      Avui encara ho he fet més saludable, una vegada escaldats els he fet a la planxa, també només ha calgut que agafessin una mica de color i cap el plat.
      Bona nit.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.