dilluns, 21 de maig del 2012

SCHIACCIATINA D'OLIVES AMB XAMPINYONS I PROVOLONE

La paraula italiana schiacciatina la podríem traduir com a coqueta, una coca petita. Aquest plat d'avui pot ser un bon entrant, original i molt gustós.
Els ingredients emprats són: schiacciatine d'olives, xampinyons, formatge provolone, oli, sal pebre i unes fulles de menta fresca.

Les coquetes les podem trobar en comerços especialitzats en productes italians, estan fetes amb farina de blat, olives, llet, aigua, oli, sal i llevat.

Netegem i llesquem els xampinyons, els salpebrem i els saltem ràpidament en una paella lleugerament untada amb oli. Llesquem també el provolone.

Damunt de cada coqueta hi posem una capa de xampinyons, la cobrim amb provolone i o bé les gratinem al forn o al microones durant un parell de minuts a 500w de potència, just fins que hagi fos el formatge. Servim immediatament decorant-les amb fulles de menta fresca.

16 comentaris:

  1. OStres, no te'n queden per sopar avui? Quina pinta!!

    ResponElimina
  2. aquest plat a la meva mida, fàcil i boníissim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, fàcil i relativament ràpid de fer, i acabat de fer, calent, passa la mar de bé.

      Elimina
  3. Respostes
    1. Calentes, amb el formatge acabat de fondre, es mengen en un obrir i tanca d'ulls.

      Elimina
  4. La coca amb aquests ingredients te d’estar molt bona, ideal per un sopar informal
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, Sion. Jo parlava d'un entrant però per a un sopar o esmorzar salat és una molt bona opció.
      Una abraçada.

      Elimina
  5. Un entrant divertit i amb una combinació d'ingredients ben gustosa!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. El secret és menjar-lo acabat de fer.
      Una abraçada.

      Elimina
  6. passare da te e sempre un onore perche vi trovo sempre ricette che mettono acquolina in bocca..
    un abbraccio da lia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ciao Lia,
      Mi sento onorato dalle tue parole.
      Cari saluti

      Elimina
  7. Boníssima , també aposto per un sopar , això i una bona amanida i arreglat en un no res .
    Una abraçada i gràcies !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí, per a sopar és també una molt bona opció.
      Una abraçada.

      Elimina
  8. Respostes
    1. Admite muchas variantes en lugar o además de los champiñones. La imaginación en la cocina es primordial.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.