diumenge, 1 de juliol del 2012

CONILL A L'ALL CREMAT

La tècnica de l'all cremat és emprada pels pescadors de la zona del Garraf per a preparar tota mena de plats de peix, una varietat dels suquets o calderetes d'altres zones. Com passa sovint a la cuina tradicional allò que originalment es feia, en aquest cas, a las barques com a menjar diari dels pescadors, ha passat a enriquir el món de la restauració.

En aquest bloc he anat presentant diferents plats de peix fets a l'all cremat. Avui presento una varietat agosarada però d'un resultat excel·lent, en lloc d'un plat de peix, és de carn, de conill, preparat aplicant el mateix principi.

Els ingredients per a quatre persones són: un conill tallat a octaus, quatre patates, mitja cabeça d'alls, un tomàquet, dues llesques de pa sec, julivert, romaní, vi ranci, oli i sal.

En una cassola ampla hi posem vuit cullerades d'oli i així que estigui calent hi posem els alls pelats. Deixem que agafin un color fosc però procurant no arribi a negre ja que amargaria. Els reservem al morter. En el mateix oli fregim el pa, un manat de fulles de julivert, un parell de branquetes de romaní, el fetge del conill i el tomàquet tallat per la meitat. Amb tots aquests ingredients, al morter, preparem una picada que deixatem amb vi ranci.

A la mateixa cassola fregim el conill anant-lo girant per tal que agafi color per tots els costats. Després hi afegim les patates a grans talls, la picada, ho salem i gairebé cobrim amb aigua. Deixem coure a foc suau durant uns tres quarts,

Aquest és d'aquells plats que guanyen deixant-los reposar una bona estona i, si cal, tornant-los a escalfar abans de servir.

8 comentaris:

  1. peix al all cremat m'encanta, ara probaré de fer el conill.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gairebé l'única diferència amb el peix és el temps de cocció que aquí forçosament ha de ser més llarg.
      El resultat és exquisit.

      Elimina
  2. Un plat que de segur ha d’estar deliciós.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. ...i fins i tot d'un dia per l'altre , segur que és més confitat . Que bo deu d'estar ! com que el conill és un plat que faig molt sovint , segur que aquesta recepta serà provada .
    Gracies un cop més
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, però...
      El conill d'un dia a l'altre guanya, les patates no.
      En aquest cas, jo no hi posaria les patates i el deixaria coure una mitja hora.
      A l'endemà hi posaria les patates i el faria coure uns vint minuts més. Reposar i servir.
      Ja m'ho diràs.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.