dijous, 22 de maig del 2014

BACALLÀ CONFITAT AMB ESPINACS I SALSA DE TOMÀQUET

Aquesta tant pot ser una recepta per a un segon plat com per a una tapa, en aquest cas les quantitats ens serviran per a vuit persones enlloc de les quatre habituals.


Per a quatre persones ens caldran vuit talls de bacallà, una lliura d'espinacs, sis tomàquets madurs, tres grans d'alls, un grapat de panses de Corint i un altre de pinyons, oli, sal i sucre.

Dessalem el bacallà tenint-lo en remull a la nevera durant tres dies, cada dotze hores canviem l'aigua.

Netegem i esbandim bé els espinacs. Els escaldem durant un parell de minuts en aigua bullint a la que hi haurem posat un mica de sal. Els remullem amb aigua freda i els reservem.

Pelem els tomàquets, els traiem les llavors i els trinxem finament. A foc suau anem fent la salsa de tomàquet amb una mica d'oli, sal i sucre.

Posem les panses en remull durant una hora. Saltem ràpidament els pinyons en una paella sense gens d'oli, just fins que comencin a agafar color.

Confitem el bacallà en una cassola cobert amb oli d'oliva de gust suau i els alls llescats. El tindrem a 80º durant 4-5 minuts, és important que no arribi a fregir. Passat aquest temps el traiem del foc i deixem que es vagi temperant en el mateix oli.

Muntem el plat amb una base de salsa de tomàquet, un llit d'espinacs ben escorreguts, el bacallà i l'acabarem amb les panses i els pinyons.


9 comentaris:

  1. és un plaer sempre, entrar en aquest blog, quines bones receptes i quin bon bacallà.

    ResponElimina
  2. Que bo! En tinc un al blog publicat que és igual, sobre un llit de tomàquet sofregit i espinacs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo t'havia vist el de bledes i kikos.
      El bacallà amb espinacs no deixa de ser un clàssic.

      Elimina
    2. És veritat!! Tens raó, és amb bledes! ja m'havia despistat... he he he. M'agrada molt, com t'ha quedat!

      Elimina
  3. Desde ahora sigo tu blog y te visitare cada vez que pueda.

    ResponElimina
  4. Quina delícia de plat!!! Me l'apunte a "pendents"!! Salutacions

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.