A la peixateria vaig trobar cananes de mida petita, no m'ho vaig pensar dues vegades. Cefalòpode més tendra que els de mida gran i igualment econòmic.
Per a quatre persones he necessitat 600 grams de cananes petites, tres quarts de quilo de musclos de roca, mig quilo de fideus, quatre cebes, julivert, oli i sal.
Comencem netejant les cananes i de cadascuna fer-ne tres talls, les potes i el cos tallat per la meitat.
Netegem seguidament els musclos i els posem en una olla amb un dit d'aigua per obrir-los al vapor. Una vegada oberts i temperats, traiem les closques i colem el líquid que han deixat anar.
Pelem les cebes i les tallem a juliana. En una cassola amb un petit raig d'oli, a foc suau, confitem la ceba tot remenant-la sovint. Ha d'agafar un bonic color marronós.
Quan tinguem la ceba confitada hi afegim les cananes. Continuem la cocció durant un quart més. Salem molt lleugerament, amb compte ja que tant la canana com el musclo porten sal i fàcilment ens podria quedar un plat salat. També hi incorporem els fideus, deixant coure tot plegat un parell de minuts abans de posar-hi l'aigua reservada d'obrir els musclos. Així que els fideus estiguin al dente ja podem servir.
Adornem el plat amb julivert trinxat.
Comencem netejant les cananes i de cadascuna fer-ne tres talls, les potes i el cos tallat per la meitat.
Netegem seguidament els musclos i els posem en una olla amb un dit d'aigua per obrir-los al vapor. Una vegada oberts i temperats, traiem les closques i colem el líquid que han deixat anar.
Pelem les cebes i les tallem a juliana. En una cassola amb un petit raig d'oli, a foc suau, confitem la ceba tot remenant-la sovint. Ha d'agafar un bonic color marronós.
Quan tinguem la ceba confitada hi afegim les cananes. Continuem la cocció durant un quart més. Salem molt lleugerament, amb compte ja que tant la canana com el musclo porten sal i fàcilment ens podria quedar un plat salat. També hi incorporem els fideus, deixant coure tot plegat un parell de minuts abans de posar-hi l'aigua reservada d'obrir els musclos. Així que els fideus estiguin al dente ja podem servir.
Adornem el plat amb julivert trinxat.
hummmmmmmmmmmm que bo
ResponEliminaSemblen deliciosos. A casa ens agraden molt, les cananes, i són més econòmiques que la sípia i el calamar.
ResponEliminaMai n'havia trobat de tan petites i, en aquest cas, no va caldre allargar el temps de cocció.
EliminaUn plat deliciós!!! ja m'imagino l'oloreta i lo bo que estaven aquest fideus!!!
ResponEliminaEm sembla un plat completíssim i molt gustós. Gràcies per compartir la recepta. Salutacions
ResponEliminaNormalment trobo les cananes de mida més gran... les faig estofadetes o fins i tot farcides.
ResponEliminaAquests fideus fan venir ganes de fer-los... JA!
PTNTS
Dolça
Farcides no les he fet mai, serà qüestió de posar-s'hi.
Elimina