L'api rave és una varietat d'api originària del centre i el nord d'Europa caracteritzada per tenir una arrel gran i gairebé esfèrica que pot arribar als 20 centímetres de diàmetre. Precisament es cultiva per aprofitar l'arrel.
Per a quatre persones ens caldrà dues peces d'api rave, una ceba grossa, un got de llet, quatre gambes vermelles, pebre rosa en gra, oli i sal.
Comencem pelant i fent una bresa tant amb la ceba com els api raves.
Posem un parell de cullerades d'oli en una olla al foc. Quan l'oli està calent hi afegim la ceba, l'anem remenant fins que comença a voler agafar color. Ara hi incorporem l'api, salem i ho cobrim d'aigua. Deixem coure a foc moderat durant mitja hora llarga.
Passat aquest temps hi posem la llet i amb el braç de la batedora ho trinxem finament, corregim si cal de sal i ho tornem cinc minuts més al foc.
Posem quatre cullerades d'oli en un cassó al foc, així que comenci a fregir hi posem les gambes i apaguem el foc. Passats quatre minuts, traiem les gambes, separem els caps i els tornem al cassó amb l'oli calent fins que es temperi. Només ens caldrà colar-lo per tenir un oli de gambes.
Pelem les gambes deixant només la cua.
Servim la crema tèbia amb la gamba, unes gotes de l'oli obtingut i uns grans de pebre rosa.
No he tastat mai (com a mínim que jo sàpiga) l'api rave. El plat "sona" bé, fa bona pinta i no és difícil de preparar. Avui he d'anar a mercat, si hi ha api d'aquest igual m'animo i ho provo.
ResponEliminaGràcies un cop més per les teves idees.
Salut!
Graciel·la
N'hi ha però no a tot arreu, aquests els vaig trobar en una parada de productes d'agricultura ecològica.
EliminaUna abraçada.
Mira que crida l'atenció però no n'he comprat ni menjat mai... potser ja van sent hora...ha d'estar ben bona!!
ResponEliminaI n'hi ha tants que veiem i no hem tastat mai, oi?
EliminaUna abraçada.
Ara comença l'època de les cremes!
ResponEliminaAra són més populars, tanmateix calentes, tèbies o fredes van bé tot l'any.
Elimina