En una visita recent a l'illa de Tenerife, a la cafeteria de l'hotel Concordia Playa, a Puerto de la Cruz, varem veure un cartell que ens suggeria tastar el zaperoco. No n'havíem sentit mai a parlar.
L'Antonio, el barman que ens va atendre amb una amabilitat exquisida, ens el va preparar, alhora que ens va explicar la manera de fer-ho i també el secret propi del local per a fer-lo únic i diferent al que podem trobar en altres indrets de l'illa, allò que diuen que cada mestre té el seu llibre.
Per al zaperoco, també conegut com a barraquito, necessitem:
- Llet condensada.
- Cafè.
- Llet sencera.
- Licor 43.
- Pell de llima o de llimona, algú n'hi posa de mandarina.
- Canyella en pols.
En el got en que el servirem anem posant:
- Un dit de llet condensada.
- Un petit tall de pell de llima (només la part verda per evitar que amarguegi).
- Un rajolí de licor.- Cafè.
- Una mica de llet natural amb el màxim d'escuma. (A la cafeteria ho fan amb la mateixa cafetera, a casa ho farem batent la llet en escalfar-la).
- Finalment ho acabem amb un polsim de canyella.
El secret o peculiaritat que ens va explicar l'Antonio està en el licor, no ho fan només amb licor 43. En una ampolla posen a macerar una barreja de licor 43, triple sec i conyac amb pell de llimona, grans de cafè i una branca de canyella. A mesura que es va consumint es limiten a afegir-hi més licor.
Aquest és el què he fet jo a casa. |
La fotografia de l'Antonio a la cafeteria és obra de l'amic Joan Rovira.
Ho apuntem per si anem a Tenerife!
ResponEliminaPTNTS
Glòria
Per a nosaltres va ser una bona descoberta.
EliminaUna abraçada.