dijous, 18 d’agost del 2016

FRICASSÉ D'ALBERGÍNIES

La paraula fricassé, com tantes d'altres, prové de la cuina francesa i originàriament era un plat a base de carn blanca a talls, saltejada i sofregida amb verdures, la salsa s'acostumava a espessir amb ou. La internacionalització del plat ha fet que es pugui trobar amb molts tipus de carn o peix i també només amb verdures, amb ou o sense, podríem parlar d'un estofat de curta cocció.

Aquest plat amb albergínies prové de la cuina italiana, la Fricassea di melanzane


Per a quatre persones ens caldran dues albergínies, 25 grams de mantega, una ceba, mig quilo de tomàquets, julivert, un gra d'all, una llimona, dos ous, oli, sal i pebre.

Comencem tallant l'albergínia a llesques no massa primes, de gairebé un centímetre, la salem i deixem suar en un escorredor durant mitja hora.

Tallem la ceba a juliana fina. Trinxem l'all i el julivert. Pelem els tomàquets, traiem les llavors i el tallem a daus petits. Esbandim l'albergínia i l'assequem amb paper de cuina. 

En una cassola amb tres cullerades d'oli i la mantega, a foc suau, sofregim la ceba durant uns minuts. Quan transparenti i vulgui començar a agafar color hi incorporem l'albergínia, el tomàquet, l'all i el julivert, ho salpebrem i barregem. Deixem coure, ara a foc moderat, fins que l'albergínia estigui feta. Apaguem el foc.

Batem els ous i hi incorporem el suc de la llimona. Ho afegim a la cassola tot remenant amb energia per tal de que, amb la mateixa escalfor, es faci l'ou però sense arribar a quallar.

Ho servim calent. 

4 comentaris:


  1. -Els fogons del pare- L'albergínia, un ingredient molt mediterràni.
    Com deia Manuel Vázquez Montalbán; si la mediterrànea fos una nació, a la bandera portería una albergínia.
    Els ous posats al damunt del plat final, serveixen per sucar-hi un bon tros de pa.¡¡ Salutacions¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Un plat molt adequat en homenatge a Itàlia!
    Que bones són i com diu en Josepb... patrimoni del Mediterrani!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una manera, una altra d'assaborir les albergínies,
      Salut!

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.