dilluns, 1 de maig del 2017

RISOTTO AL BAROLO

Fa uns quants mesos vaig sentir a parlar del risotto al barolo, i en vaig preparar una versió amb vi negre de casa nostra, tamateix em vaig quedar amb les ganes de fer-ho amb el vi que li dóna nom.

El barolo és un vi negre DOCG produït en algunes zones de la província de Cuneo, al Piemont, amb un envelliment mínim de 38 mesos dels quals 18 ho han de ser en botes de roure. 

Es tracte d'un vi excel·lent, considerat un dels millors d'Itàlia, especialment recomanat en el maridatge amb carns vermelles, de caça, plats en els que hi sigui present la tòfona, formatges secs, pasta i arròs.

El risotto al barolo és una recepta fàcil i ràpida de cuinar amb un resultat extraordinari. Som-hi!


Per a quatre persones ens caldrà 320 grams d'arròs, 50 grams de mantega, dues cebes tendres, dos gots de barolo, brou de verdures, grana padano, oli  i sal.

Trinxem les cebes molt finament. En una paella amb unes gotes d'oli fonem la meitat de la mantega i sofregim la ceba a foc moderat. Quan la ceba transparenti i vulgui començar a agafar color hi incorporem l'arròs i el deixem perlar durant dos o tres minuts remenant de tant en tant.

Ara hi incorporem el vi, apugem la intensitat del foc, i el deixem reduir. Tornem a foc moderat, salem i anem afegint de mica en mica el brou que tindrem a punt d'ebullició. No parem de remenar i afegir més brou a mesura que el vagi absorbint. 

Quan la cocció hagi acabat, apaguem el foc i hi posem la resta de mantega i el grana padano ratllat, ho remenem amb una certa energia per donar cremositat al plat.

Una vegada servit al plat hi afegim una mica més de formatge i ho adornem amb unes fulles d'alfàbrega fresca.



6 comentaris:

  1. Molt bona pinta,bon profit.
    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A més de bona pinta, el gust no queda enrere. Amb ben poca cosa tenim un arròs de luxe.
      Gràcies, Àngel

      Elimina
  2. Hola Manel,
    No l'he provat mai. L'haurem de provar estarà molt bona, segur!
    Gràcies per compartir la recepta!
    Una abraçada,
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Fina
      És un plat que sorprèn pel resultat, sens dubte el vi hi aporta la diferència.
      Segur que t'encantarà.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Deu tenir un gust ben especial!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. El què més sorprèn és el resultat del plat amb tan pocs ingredients.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.