dimecres, 2 de juny del 2010

BACALLÀ AMB TOMÀQUET


Fa uns dies vaig fer bacallà a la llauna a la manera tradicional. Posteriorment en el bloc de cuina Pa amb tomàquet, la Mary Lou el va fer amb tomàquet. Com que el resultat és exquisit m'he permès de també mostrar com l'he fet, perquè pugui arribar a més gent i s'animin a fer-lo, val la pena.

Per a quatre persones he fet servir 8 talls de fillet de bacallà, un pebrot, tres grans d'all, 200 grs. de polpa de tomàquet, sucre, sal, pebre vermell dolç i oli.

Dessalem el bacallà.

Escalivem el pebrot untant-lo en oli i embolicant-lo en paper d'alumini, l'enfornem fins que estigui ben tou, gairebé uns tres quarts d'hora. El deixem refredar i el pelem i netegem de llavors. Tallem-lo a tires.

Assequem bé el bacallà amb paper de cuina i l'enfarinem. El fregim en oli ben calent durant un parell de minuts per cada costat. Colem l'oli i en tornem a posar només una mica a la paella. Sofregim els alls ben trinxats, fins que agafin color, moment en que hi posem el tomàquet, sal i sucre i deixem que vagi concentrant. Quan tinguem la salsa a punt hi posem pebre vermell.

Ara tenim dues opcions, acabar-lo al forn o al foc, a la mateixa paella.

Si el fem al forn, posem el bacallà en una plata, a sobre el pebrot escalivat i ho cobrim amb la salsa de tomàquet. Amb deu minuts més el tindrem a punt de servir.

Si el fem a la paella, hi incorporem el bacallà i a foc suau el deixem entre 7 i 10 minuts, si quedés massa sec hi afegim una mica d'aigua. En el moment d'emplatar, a sobre del bacallà hi posem els talls de pebrot escalivat i ho cobrim amb la salsa.

En ambdós casos podem posar-hi una mica de julivert trinxat que donarà la nota de color al plat.

Pels amants de les tapes, aquesta n'és una de bona.

14 comentaris:

  1. hola, felicidades, valla plato de categoria, el bacalao me encanta de todas las maneras y este tiene una pinta per suca pa
    un saludo

    ResponElimina
  2. Molt bo!!! jo sempre ho havia fet sense tomàquet, però així també es ha agradat.
    Petonets

    ResponElimina
  3. M'agrada, m'agrada!. El bacallà és un dels meus plats preferits. Jo triaria acabar-lo al forn.

    ResponElimina
  4. He comprat bacallà aquest matí, a casa també ens agrada molt. Encara no sé com el faré però afegeixo la recepta a les que tinc de bacallà!.A reveure!

    ResponElimina
  5. M'apunte al que diu la Glòria: el bacallà és un dels peixos que més m'agrada (només de pensar-hi ja em ve salivera). Trobe que t'ha quedat un plat boníssim. Me l'apunte per al dia que fem algun "extra" enmig del règim. Salutacions

    ResponElimina
  6. jo a vegades també el faig amb tomàquet, bé, amb tomàquet sol no, amb samfaina i ens encanta.
    Ara fa temps que no ho cuino, a veure si m'animo que a més, no ho tinc penjat al bloc

    petons

    ResponElimina
  7. Angeles,
    Em sembla que som molts a qui el bacallà agrada. Aquest, tal com dius, anima a sucar-hi pa.
    Salut.

    * * * * * * *

    MaryLou,
    És important el punt de la salsa de tomàquet, si no ens quedés ben feta o fos massa àcida ens delluiria el plat.
    Gràcies.

    * * * * * * *

    Glòria,
    Aquest està acabat al forn. Quan l'acabem a la paella o cassola tot ell, fins i tot de color queda més impregnat del tomàquet. A nivell de gust de les dues maneres és bo de veritat.
    Salut.

    * * * * * * *

    Francesc,
    Acaba'l doncs, al forn, la temptació de sucar-hi pas és menor.
    Salut.

    * * * * * * *

    Lídia,
    El bacallà amb samfaina ja són paraules majors.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Pina,
    Ne fatte spesso di merluzzo voi? A me piace tantissimo.
    Un caro saluto.
    Manel.

    ResponElimina
  8. hola manel, guapo tu


    quin bacallà més bon, are fa dies que no n´he fet,...en ting ganes, i més quan veus aquesta delicia


    petonets susanna

    ResponElimina
  9. El bacallà es un dels meus plats preferits, m’agrada de totes maneres, aquet amb tomàquet també esta d’un 10.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. El bacallà com més bo és amb tomàquet . oi?? encara que fregide´t també m´agrada ..
    Felicitats per el teu plat..

    ResponElimina
  11. Susanna,
    Per a mi, l'únic inconvenient del bacallà és que ho has de preveure amb temps per dessalar-lo bé. Pel demés és boníssim.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Sión,
    Veritablement és molt bo.
    Salut.

    * * * * * * *

    Dolors,
    Amb tomàquet i/o samfaina és molt bó, però és un peix que m'agrada de moltíssimes maneres.
    Salut.

    ResponElimina
  12. HOLA MANEL, GUAPO TU

    QUE BO, EN PREG NOTA BONA NOTA,..DE LA TEVA RECEPTA..

    MIL PETONETS, SUSANNA

    ResponElimina
  13. Manel: tens un regal al nostre blog.
    Pasa quan vulguis .
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.