La recepta clàssica de peix al forn, de les que, pel meu gust, millor permet assaborir el gust d'un peix fresc, del dia.
En aquesta època de veda de la pesca d'arrossegament en bona part de les nostres costes, trobem poc peix i pocs compradors a les peixateries de les poblacions costaneres. Sempre és bo, però, donar-hi un cop d'ull, les petites barques artesanals sovint hi han deixat alguna peça interessant.
Per a quatre persones he fet servir un parell de déntols d'entre tres quarts i un quilo, tres cebes, quatre patates, orenga, sal, pebre, vi blanc i oli d'oliva.
En un parell de plates d'anar al forn fem un llit amb ceba tallada a juliana ben prima i patates llescades, salpebrem i ho reguem amb un raig d'oli d'oliva. Ho enfornem a 180º entre quinze i vint minuts.
La ceba i la patata ja tindrà una mica de color i estarà bastant cuita, aleshores hi posem el déntol, net d'escates i budells, un bon polsim d'orenga, sal i una copa de vi blanc. Ho tornem a enfornar. Passat un quart girem el peix i el deixem un quart més al forn.
Servim una base de patata i ceba i damunt mig déntol, net d'espines.
Ah , mira! sembla fàcil , potser ho provo i tot !!!;)
ResponEliminaEl parc de l'espanya industrial el vaig trobar per casualitat , jeje , i està prou be ! animat a fer-hi un passeig !!
Una abraçada
Anna
come sempre una super ricetta!!!!!!buonaaaaaaaaa!baci!
ResponEliminaSe ve francamente bueno. Sólo tengo una duda... dentón= dorada?
ResponEliminaBeso
Anna,
ResponEliminaAquesta és la recepta bàsica del peix al forn, ho pots fer amb molts tipus de peix. Anima't.
* * * * * *
Federica,
Il pesce al forno é sempre un'ottima soluzione.
Ciao.
* * * * * *
Reme,
El dentón no és exactamente la dorada, pero se parece, como también al sargo o al besugo.
Esta es la receta básica de pescado al horno, puedes usar cualquiera de estos tipos y otros de pescado, siempre y cuando sean de tamaño mediano a grande.
Un abrazo.
El dèntol no l'he tastat mai, és habitual a les peixateries?. Em sembla que a la parada del mercat on compro habitualment no n'he vist mai, però no hi ha problema, canvio el dèntol per un llobarro (salvatge, un dia és un dia)!.
ResponEliminaBoníssim!!! jo tampoc conec el dèntol, ja ho buscaré a les peixateries, però la mateixa recepta la faig amb orades o llobarros.
ResponEliminaPetonets
Quina recepta més fàcil i més bona! Una de les maneres que més m'agrada el peix és així al forn, amb aquestes patatetes i la cebeta ben toveta... mmmmm!!!!
ResponEliminaSandra
Glòria,
ResponEliminaNo és dels més habituals, però de tant en tant n'hi ha.
Actualment es troba molt peix que és de viver en especial orades i llobarros que semblen tots de la mateixa mida. De gust hi ha força diferència amb un de "salvatge".
Aquesta recepta la pots fer amb bastants tipus de peix diferent, també amb besug o amb orada, o amb sard o amb llobarro o amb pegell...
Una abraçada.
* * * * * *
MaryLou,
Si en pots trobar que no siguin de viver, millor. Són més gustosos.
Petons
* * * * * *
Sandra,
Aquesta és de resultat garantit. Hi ha qui hi posa també tomàquet, però si no tens molta cura amb el punt de sucre per matar l'acidesa, és més delicat.
Una abraçada.
una o due volte a settimana ce il pesce a casa mia e il pesce servito su un letto di cipolle e patate e sublime...complimenti davvero per la ricetta..
ResponEliminaun abbraccio da lia
No he provat mai el dèntol, però d'aquesta manera és com més m'agrada a mi el peix, així que segur vindria a fer-ne un platet. A reveure Manel!
ResponEliminaLia,
ResponEliminaSono assolutamente d'accordo, grazie per l'apprezzamento. Ciao
Manel.
* * * * * * *
Mercè,
Ja he comentat que aquesta recepte clàssica es pot aplicar a diferents tipus de peix. El déntol té una carn molt fina.
Una abraçada.
I el meu home que cada cap de setmana va a pescar però torna sense gaire res de bo! Quines ganes que em fas venir de menjar un peix com aquest, amb les patates i tota la resta!
ResponEliminaMªÀngels,
ResponEliminaEl dèntol viu normalment a fondaries considerables. Quina il·lusió haurà de fer de pescar-ne un!
Fa un munt de temps que no menge déntol. A veure si en compre a la peixateria. Me l'apunte, la recepta. Salutacions
ResponEliminaPer fi he pogut comentar-te!!! què bo està el peix al forn, amb les patatetes...preguntaré per aquest peix, el dentol!
ResponEliminaAbraçada!
Hola Manel!!
ResponEliminaNo he tastat mai el dentol, (de fet no l'havia sentit mai, si he de ser sincera)
La fila es tremenda, i pel que sembla es peix blanc...a casa el peix blanca es molt ben rebut.
Muas!
Francesc,
ResponEliminaNo s'en troba massa sovint, però que n'hi ha ho aprofito, és un peix amb la carn molt fina.
Salut.
* * * * * * *
Teresa,
Si el trobes, no ho dubtis.
Una forta abraçada.
* * * * * * *
Núria,
S'assembla, per la forma, al besug, a l'orada o al sard, i es caracteritza per tenir unes dents fortes i gruixudes, s'aliment de crustacis... per això la seva carn és tan saborosa.
Petons.
Hola Manel, estimat, i guapo tu
ResponEliminaun bon peixet al forn, sobre de un llit de patata i ceba, que més es pot demanar....?
es com estar a la glòria, mil petonets Susanna
Que delicia de pescado al horno ..me encanta ..tomo nota BESOTES MARIMI
ResponElimina