dilluns, 8 d’agost del 2011

SALMOREJO DE SÍNDRIA AMB PERNIL

El salmorejo clàssic és un plat que podríem dir d'estiu, fresc, sense complicacions i que ja tenim a punt, a la nevera, avui proposo una petita-gran variant, per a donar-li encara un plus de frescor.

Substituïm el tomàquet per la síndria, el vinagre pel suc de llimona i hi incorporem menta fresca, que és el que li donarà aquest toc de frescor extra.


 
Per a quatre persones he fet servir mitja síndria, el suc de mitja llimona, 50 grs. de pernil, una llesca de pa de pagès sense la crosta, un gra d'all, pebre negre, sal, oli extra verge d'oliva i menta fresca.

En un recipient de mida mitjana anem posant la síndria pelada i sense llavors, el pa sense la crosta i trossejat, el gra d'all, el suc de llimona, sal, pebre i menta fresca. Ho triturem amb la batedora elèctrica i hi anem incorporant una tassa d'oli. Ho passem per un colador de malla fina i ho reservem a la nevera fins el moment de servir.

Per emplatar posem sobre la síndria uns encenalls de pernil i ho decorem amb unes fulles de menta fresca.

2 comentaris:

  1. Ostres, ho hauré de provar. Aquest estiu he descobert això dels gaspatxos i salmorejos de síndria, mai se m'hagués ocurregut, sempre havia pensat que eren només d'hortalisses.
    Té un color preciós.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. El salmorejo no l'he fet mai de síndria, però el gaspatxo sí! El provarem, que just avui n'hem comprat!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.