diumenge, 16 de febrer del 2014

TURBOT A LA DONOSTIARRA


Un plat ràpid de preparar i amb un gran resultat garantit.

Per a quatre persones ens caldrà un turbot de entre un quilo i mig i dos, quatre grans d'all, vinagre de xerès, oli, sal i pebre.

Comencem fent quatre filets del turbot, els salpebrem. Amb les espines tenim dues bones opcions, fer un bon fumet o preparar-les al forn, per llepar-se els dits

Escalfem bé la planxa o una paella antiadherent que mullem amb unes gotes d'oli, i fem el peix primer pel costat de la pell durant quatre minuts, el girem i el fem tres minuts més per l'altre costat.

En una paella escalfem quatre cullerades d'oli i hi incorporem els alls llescats, Així que agafin color, separem la paella del foc i hi posem una tassa de cafè de vinagre. Tapem la paella immediatament per evitar els esquitxos.

Seguidament podem emplatar el peix regant-lo amb l'oli, vinagre i alls calents.

18 comentaris:

  1. Sempre l'he fet al forn! m'agrada la teva proposta !bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teresa, prova les espines al forn... ja m'ho diràs.

      Elimina
  2. Quina bona recepta, molt desitjable!!
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina
  3. Un peix com aquest i cuinat d'aquesta manera ha de ser... sublim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La melositat del turbot s'hi adiu del tot amb aquest preparat.

      Elimina
  4. Hola Manel guapo tu

    Aquest tipus de fer el peix el vaig descobrir a Pamplona, m´encanta, senzill i deliciòs.

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pocs plats doten tan bon resultat amb una preparació tan senzilla.
      Petons.

      Elimina
  5. Tinc un turbot a casa, i acabo de buscarx internet una recepta fàcil i m'he trobat amb la teva pàgina.
    Així "A la donostiarra" es com sempre l'he fet, i per suposat avui també després de veure la teva recepta.
    Espero que estiguis molt bé.
    Una abraçada amic Manel.
    Encarna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encarna,
      No saps la il·lusió que m'ha fet llegir el teu comentari.
      Una molt forta abraçada.

      Elimina
  6. A mí també m'ha agradat trovar-te...la veritat que he seguit els teus consells, hiaha estat de "de muerte", només i faltava el "txakolí"ben fresquet.
    Una abraçada.!!

    ResponElimina
  7. Hola.
    Jo he tasa't el turbot a la donosti. I picava bastant. Es posible?
    Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha qui juntament amb els alls hi posa bitxo, el resultat és molt més picant.
      En segons quins plats el picant no em desagrada però si el peix és fresc em sembla un pecat emmascarar el gust.
      Salut!

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.