Un plat ràpid de preparar i amb un gran resultat garantit.
Per a quatre persones ens caldrà un turbot de entre un quilo i mig i dos, quatre grans d'all, vinagre de xerès, oli, sal i pebre.
Comencem fent quatre filets del turbot, els salpebrem. Amb les espines tenim dues bones opcions, fer un bon fumet o preparar-les al forn, per llepar-se els dits
Escalfem bé la planxa o una paella antiadherent que mullem amb unes gotes d'oli, i fem el peix primer pel costat de la pell durant quatre minuts, el girem i el fem tres minuts més per l'altre costat.
En una paella escalfem quatre cullerades d'oli i hi incorporem els alls llescats, Així que agafin color, separem la paella del foc i hi posem una tassa de cafè de vinagre. Tapem la paella immediatament per evitar els esquitxos.
Seguidament podem emplatar el peix regant-lo amb l'oli, vinagre i alls calents.
El trobo boníssim fet així!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
És exquisit.
EliminaUna abraçada.
Sempre l'he fet al forn! m'agrada la teva proposta !bona setmana
ResponEliminaTeresa, prova les espines al forn... ja m'ho diràs.
EliminaQuina bona recepta, molt desitjable!!
ResponEliminaUna abraçada
Sara
Ho és, si la tasteu ja em sabreu dir.
EliminaSalut!
Un peix com aquest i cuinat d'aquesta manera ha de ser... sublim!
ResponEliminaLa melositat del turbot s'hi adiu del tot amb aquest preparat.
EliminaHola Manel guapo tu
ResponEliminaAquest tipus de fer el peix el vaig descobrir a Pamplona, m´encanta, senzill i deliciòs.
mil petonets Susanna
Pocs plats doten tan bon resultat amb una preparació tan senzilla.
EliminaPetons.
Deliciós, aquest turbot!!
ResponEliminaJa et confirmo que sí, Marina.
EliminaTinc un turbot a casa, i acabo de buscarx internet una recepta fàcil i m'he trobat amb la teva pàgina.
ResponEliminaAixí "A la donostiarra" es com sempre l'he fet, i per suposat avui també després de veure la teva recepta.
Espero que estiguis molt bé.
Una abraçada amic Manel.
Encarna
Encarna,
EliminaNo saps la il·lusió que m'ha fet llegir el teu comentari.
Una molt forta abraçada.
A mí també m'ha agradat trovar-te...la veritat que he seguit els teus consells, hiaha estat de "de muerte", només i faltava el "txakolí"ben fresquet.
ResponEliminaUna abraçada.!!
Me n'alegro molt, Encarna.
EliminaHola.
ResponEliminaJo he tasa't el turbot a la donosti. I picava bastant. Es posible?
Gracies
Hi ha qui juntament amb els alls hi posa bitxo, el resultat és molt més picant.
EliminaEn segons quins plats el picant no em desagrada però si el peix és fresc em sembla un pecat emmascarar el gust.
Salut!