diumenge, 25 de maig del 2014

SUQUET DE MOLLA

La molla, també coneguda com a mòllera o bròtola és un peix blanc, amb el cos allargat i comprimit a la part de la cua, més gustós que el lluç, per altra banda el seu preu al mercat és més econòmic. Com a curiositat direm que les veiem sempre amb el ventre molt inflat, això és degut al canvi de pressió quan surten a la superfície.


Per a quatre persones ens caldran quatre molles d'uns 300 grs. cadascuna, sis patates mitjanes, dos tomàquets madurs, tres grans d'all, dues llesques de pa sec, un grapat d'ametlles i un d'avellanes, dues nyores, julivert, llorer, vermut blanc sec, fumet de peix, oli i sal.

Comencem posant les nyores en remull en aigua tèbia durant una hora. Després en traurem la carn.
 
Netegem el peix de cap i budells i els tallem en tres trossos cadascun.
 
En una cassola catalana amb un bon raig d'oli comencem fregint els alls pelats, han de quedar ben enrossits però sense arribar a cremar-se ja que ens amargarien. Els reservem. 

En el mateix oli anem fregint el pa, els tomàquets partits per la mitat, unes fulles de julivert i un parell de fulles de llorer. 

Amb tots aquests ingredients més la carn de les nyores i els fruits secs preparem la picada. Ho podem fer al morter o amb el braç elèctric. Ho deixatem amb un got de vermut blanc.

Pelem les patates i les comencem tallant per acabar trencant-les -així deixen anar millor el midó, absorbeixen els gustos i lliguen el plat-. Les posem a la cassola. Així que comencen a transparentar hi afegim la picada i ho cobrim amb el fumet de peix.  Deixem que vagi coent. Als deu minuts hi incorporem el peix, salem, i ho deixem fer durant deu minuts més.

Només caldrà deixar-ho reposar durant uns minuts abans de servir-ho.


8 comentaris:

  1. Aquest guisat te d’estar molt, de molleres n’he vist moltes vegades però no les he provat.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un peix dels econòmics.
      El seu ús a la cuina és similar al lluç, les de mida petita són ideals per fregir i les més grans poden substituir el lluç sense res a envejar.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Serà econòmic, millor! però és boníssim, aquí, BCN, en diem mòlleres, bé el peixeter on les compro, a la planxa està super! ho provaré amb suquet! una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, hi ha peixos que canvien de nom segons la zona.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Aquest plat és dels que ens agraden a casa, i les molles, uns dels nostres peixos preferits!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha peixos dins de la gamma diguem baixa de preus que donen un gran rendiment a la cuina, la molla és un d'ells.

      Elimina
  4. Que rebó ha d'estar este suquet!! Me l'apunte! Marta

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.