Per a quatre persones necessitem: 600 grs. de calamarsons, cinc cebes de Figueres de mida mitjana-gran, mel, sal marina en escates, sal i oli extra verge d'oliva.
El més entretingut del plat és preparar la ceba, quan més lentament la fem millor serà el resultat. Comencem doncs pelant les cebes i tallant-les a juliana. La posem en una pella amb un parell de cullerades d'oli, a foc moderat, salem i tapem. Amb això aconseguim que la ceba suï i es vagi fent amb la pròpia humitat que va deixant. Anem remenant sovint. Així que comenci a voler canviar de color abaixem encara més la intensitat del foc i hi afegim un parell de cullerades de mel. Continuem el procés de caramelització fins que tingui un bonic color fosc.
Mentre netegem els calamarsons i els salem lleugerament. Els passem per una paella a foc viu on hi hem posat unes gotes d'oli. Els saltem fins que s'hagin begut el líquid que deixin anar.
Muntem el plat amb els calamarsons, la ceba, unes escates de sal marina i un fil d'oli extra verge d'oliva.
Ho podríem també considerar una tapa? Perquè no.
bonissimssssssssssssss
ResponEliminami e venuta un acquolina in bocca 0__0
ResponEliminacomplimenti davvero
lia
La ceba amb la mel és una combinació espectacular, i amb aquests calamarsets... m'apunto la recepta per a les festes!
ResponEliminaQue bons preparats així i acompanyats d’aquesta ceba Ummm
ResponEliminaUna abraçada
Hola!, aquests calamarsons m'estan cridant... que bons!, com sempre, fent receptes elaborades, curades, senzilles o complicades amb un gust excel.lent!
ResponEliminaPoca cosa els cal a uns bons calamarçons! amb la dolçoreta d'aquesta ceba , han d'estar supers!!!
ResponElimina