Aquest matí a primera hora he vist la recepta que la MaryLou ha inserit en el seu sempre interessant bloc PA AMB TOMÀQUET, en el què ens parla de filet de porc amb salsa de paté i, dóna la casualitat que avui jo volia preparar un filet de porc amb caquis. Agafant part de la seva manera de preparar el plat, ve't aquí la meva proposta.
Per a quatre persones ens caldran: dues llamineres de porc, una ceba de Figueres mitjana, dos caquis, 600 ml. de llet, dues cullerades de farina, oli, sal i pebre.
Comencem netejant els filets dels possibles restes de tels i greix. De cadascun en fem sis medallons i els salpebrem.
En una paella amb una mica d'oli marquem els talls de llom per tots els costats, no han de quedar gaire fets. Els reservem.
Pelem i trinxem la ceba i també els caquis.
A la mateixa paella, aprofitant l'oli i el suc de la carn, a foc suau anem sofregint la ceba fins que transparenti, aleshores hi afegim els caquis i continuem la cocció uns minuts més. Ara és el moment de posar-hi la farina i, tot remenant, la deixem coure durant un parell de minuts. En aquest punt hi anem posant la llet de mica en mica, sense deixar de remenar. Salem lleugerament i deixem coure a foc mitjà durant uns deu minuts més. Passem tot el contingut a un got de la batedora elèctrica i ho triturem finament.
Tornem la salsa a la paella incorporant-hi també la carn. Ho deixem coure tot plegat durant 8-10 minuts.
Molt bona la teva proposta!!! la tastaré!
ResponEliminaPetonets
La carn de porc lliga molt bé amb les fruits en general, també amb els caquis.
EliminaNo n'he cuit mai de caquis. Només n'he posat en algun coc o magdalena. S'haurà de tastar!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Quan l'hagis tastat ja m'hi sabràs dir.
EliminaUna abraçada.
no sóc de caquis, però amb salsa segur que queda una salseta dolça i bona! amb el poc combina molt bé!
ResponEliminaHo pots fer tranquil·lament amb una altre fruita que sigui del teu gust
Elimina