dimecres, 11 de febrer del 2015

TRIANGLES DE PASTA BRICK AMB POMA I BOTIFARRÓ

La pasta brick és una massa molt fina feta bàsicament amb farina, oli de gira-sol, aigua i sal que admet farciment tant salat com dolç i si ho acabem al forn el resultat es cruixent i delicat alhora.

Per treballar-la, sense que se'ns assequi abans d'hora i es trenqui, convé que la part de pasta que no treballem al moment la mantinguem tapada amb un drap de cuina humit.

La pasta brick és similar a la filo, si bé no s'asseca tan ràpidament i permet treballar-la millor. Fins no fa massa aquestes pastes es trobaven fàcilment als supermercats francesos, més difícilment a casa nostra. Afortunadament ara és més habitual de trobar-ne.

Avui la farcirem amb poma i botifarró de ceba i l'acompanyarem amb una salsa d'espinacs.



Per a quatre persones ens caldran vuit rectangles de pasta brick, una ceba, una poma, un botifarró de ceba, dues mates d'espinacs, mantega, oli i sal.

Comencem preparant el farciment. Trinxem la ceba ben petita, pelem la poma i la tallem a dauets molt petits, pelem el botifarró i esmicolem la seva carn.

En una paella amb una mica d'oli sofregim la ceba, l'anem remenant sovint fins que s'estovi i vulgui agafar color. Ara hi afegim la poma continuant la cocció, ho mullem amb una mica d'aigua. Quan la poma estigui ben tova hi incorporem el botifarró i continuem la cocció durant uns tres minuts més, de manera que s'incorporin bé tots els ingredients.

Rentem bé els espinacs. Posem un pot al foc amb un got d'aigua i una punta de sal, així que arrenqui el bull hi posem els espinacs, quan torni a arrencar el bull, apaguem el foc, tapem el foc i deixem que es vagi temperant.

En un cassó a foc suau desfem mantega. Tallem la pasta brick formant rectangles d'uns 12 x 20 centímetres (no tallarem el següent fins a tenir acabat el triangle anterior, quan menys estona li toqui l'aire millor). Amb un pinzell de cuina, pintem la pasta amb la mantega fosa.

Col·loquem una mica de farcit en una de les cantonades, dobleguem l'altra cantonada per sobre del farcit formant un triangle, anem repetint el plegament fins que no quedi més pasta, la segellem pintant-la novament amb mantega. Fem el mateix formant set nous paquets triangulars.

Passem els espinacs al got de la batedora elèctrica juntament amb la resta de farcit que ens hagi sobrat. Ho trinxem de manera que quedi una salsa ben fina. La tornem al cassó a foc suau perquè redueixi l'excés d'aigua. Hi incorporem una punta de mantega que li donarà lluentor.

Escalfem el forn a 200º. Posem els triangles en un recipient que pugui anar al forn i els deixem coure durant aproximadament uns deu minuts, fins que estigui cruixent i comenci a agafar color.

Ho servim immediatament, acompanyat amb la salsa d'espinacs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.