Aquest és un entrant o una tapa d'aquells per llepar-se els bigotis.
Per a quatre persones ens caldran tres quarts de quilo de cocotxes de bacallà, tres grans d'all, un o dos bitxos, oli i cristalls de sal.
Habitualment podem trobar al mercat les cocotxes de bacallà salades, així doncs hem de començar per dessalar-les. Les mantindrem a la nevera en aigua durant dos dies, canviant-la cada vuit hores.
Les assequem bé amb paper de cuinar, així estalviarem una bona tanda d'esquitxos.
Tallem els alls a làmines i els daurem en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva suau. Cal vigilar que no se'ns cremin. Els reservem.
Traiem les llavors del bitxo (un o dos en funció de si ens agrada més o menys picant) i el posem al mateix oli juntament amb les cocotxes. A foc alt les fregim ràpidament, un parell de minuts per cada costat.
Les servim al moment regant-les amb l'oli aromatitzat, amb els alls reservats i uns cristalls de sal.
Un entran fácil de fer i molt i molt bo.
ResponEliminaD'un gran melositat, sí.
Eliminai per sucar-hi pa...! molt bo ha d'estar!
ResponEliminaConvida a fer-ho.
Elimina