dimecres, 23 de novembre del 2016

SOPA DE CEBA

Amb les primeres fredorades venen de gust les sopes per dinar però segurament encara més per sopar. Avui preparem una sopa de ceba, la soupe à l'oignon gratinée tradicional de la cuina francesa.


Per a quatre persones ens caldran tres cebes de Figueres de mida gran, un litre de brou de pollastre, una copa de vi blanc sec, una cullerada rasa de farina, quatre llesques de pa blanc, 40 grams de formatge comté, gruyère o emmentaler ratllat, 30 grams de mantega, oli, pebre negre i sal.

Posem un petit raig d'oli i la mantega en una cassola a foc suau. Quan la mantega hagi fos hi incorporem la ceba tallada a juliana ben fina i l'anem remenant tot sovint, ha d'agafar un bonic color marronós. Aleshores hi posem un parell de cullerades d'aigua freda, tapem la cassola i, continuant amb el foc suau, la deixem coure durant un quart d'hora.

Ara hi posem la farina i ho remenem continuadament durant tres-quatre minuts abans de posar-hi el vi blanc, continuem remenant fins que hagi evaporat i en aquest moment hi posem el brou de pollastre, també podria ser de verdures, salpebrem i deixem coure durant 20 minuts. Si cal rectifiquem de sal.

Mentre torrem les llesques de pa i les col·loquem al fons de cassoletes individuals que puguin anar al forn. Repartim la sopa a cada cassoleta i ho cobrim amb formatge ratllat.

Només ens faltarà gratinar-ho. Cal estar amatents ja que es pot cremar fàcilment.


8 comentaris:


  1. Un plat aquest quasi "imprescindible" per aquets temps que estàn venint. Serà qüestió de provar-la ben aviat.
    Salutacions :O)

    ResponElimina
  2. Amb aquestes pluges i la baixada de temperatures ens vindrà de conya.
    Gràcies!!

    ResponElimina
  3. Fantàstica sopa de ceba!!
    al meu blog és el post més visitat!!
    Bon Appétit!!

    ResponElimina
  4. Feia molt temps que no sentia a parlar de la sopa de ceba i fer-la... no l'he fet mai!! Genial! Per mi, que visc a les terres fredes, serà el redescubriment d'aquest hivern! :) Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic convençut de què us agradarà. Ja em sabràs dir.
      Bon profit.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.