diumenge, 23 de juliol del 2017

FLAM D'ALBERGÍNIA I GAMBES AMB SALSA DE FRUITS VERMELLS

És d'aquells plats que podem preparar amb antelació i només ens caldrà escalfar en el moment de servir.


Per a sis flams ens caldran dues albergínies, una ceba petita, dotze gambes pelades, tres ous, 50 grams de formatge ratllat, 200 ml. de llet evaporada, oli sal i pebre.

Traiem les cues de les albergínies, les esbandim sota el raig de l'aixeta i les assequem bé. Amb una forquilla punxem la pell quatre o cinc vegades tot al voltant i les posem al microones a la màxima potència durant uns deu minuts. Les deixem temperar tapades.

Una vegada a temperatura ambient, les tallem pel mig i amb l'ajut d'una cullera separem la polpa i la trinxem amb el ganivet. Pelem i trinxem la ceba. Tallem cadascuna de les gambes en dos o tres trossos. Batem els ous. 

En una paella amb unes gotes d'oli sofregim a foc moderat la ceba. Quan transparenti hi afegim les gambes i les saltem durant un parell de minuts.

En un bol barregem bé la carn de l'albergínia, les gambes amb la ceba, el formatge ratllat, la llet, sal i pebre. Emplenem flameres individuals amb aquest preparat -si són de silicona no cal untar-les amb cap greix-.

Posem les flameres al microones, també a la màxima potencia, durant uns quinze minuts, fins que quan punxem el pastís amb un escuradents, aquest surti sec.

Per a la salsa necessitarem fruits vermells, en aquest cas nabius i groselles, una ceba petita, mel, mantega i oli.

Esbandim en aigua els fruits vermells i els tallem per la meitat.

Trinxem la ceba i la sofregim en un cassó amb unes gotes d'oli i una nou de mantega. Quan comenci a agafar color hi incorporem una dotzena de nabius i dues de groselles. També hi posem una cullerada de mel que corregirà l'acidesa de la grosella. ho mig cobrim amb aigua i deixem coure durant un quart. Ho passem per la batedora elèctrica i ho mantenim uns minuts més a foc suau fins que tingui la textura que ens agradi.

Damunt d'una base de salsa servim el flam acompanyat de fruits vermells.




8 comentaris:

  1. Tinc 6 albergínies a la nevera!
    El provaré i una mica de melmelada de groselles a veure que preparo!
    Gràcies Manel,
    Fa uns mesos vaig fer Instagram i tot "ocupa" temps! no s'arriba a tot!
    Bon estiu!
    https://www.instagram.com/cuinacinc/

    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dec ser del pocs mortals que avui en dia no està enganxat al mòbil. L'empro per telefonar, algun sms i algun whatsapp (res de grups).
      Una forta abraçada. Fina.

      Elimina
    2. Fas molt bé Manel!
      Una abraçada i bon cap de setmana!
      Fins aviat
      Fina

      Elimina
  2. Aquest flam promet!!! I amb una mica de melmelada d'albergínia escalivada també quedarà boníssim!

    Bon estiu.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  3. Fa molt bona pinta, m'ho apunto i ho faré

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.