És d'aquells plats que podem preparar amb antelació i només ens caldrà escalfar en el moment de servir.
Per a sis flams ens caldran dues albergínies, una ceba petita, dotze gambes pelades, tres ous, 50 grams de formatge ratllat, 200 ml. de llet evaporada, oli sal i pebre.
Traiem les cues de les albergínies, les esbandim sota el raig de l'aixeta i les assequem bé. Amb una forquilla punxem la pell quatre o cinc vegades tot al voltant i les posem al microones a la màxima potència durant uns deu minuts. Les deixem temperar tapades.
Una vegada a temperatura ambient, les tallem pel mig i amb l'ajut d'una cullera separem la polpa i la trinxem amb el ganivet. Pelem i trinxem la ceba. Tallem cadascuna de les gambes en dos o tres trossos. Batem els ous.
En una paella amb unes gotes d'oli sofregim a foc moderat la ceba. Quan transparenti hi afegim les gambes i les saltem durant un parell de minuts.
En un bol barregem bé la carn de l'albergínia, les gambes amb la ceba, el formatge ratllat, la llet, sal i pebre. Emplenem flameres individuals amb aquest preparat -si són de silicona no cal untar-les amb cap greix-.
Posem les flameres al microones, també a la màxima potencia, durant uns quinze minuts, fins que quan punxem el pastís amb un escuradents, aquest surti sec.
Per a la salsa necessitarem fruits vermells, en aquest cas nabius i groselles, una ceba petita, mel, mantega i oli.
Esbandim en aigua els fruits vermells i els tallem per la meitat.
Trinxem la ceba i la sofregim en un cassó amb unes gotes d'oli i una nou de mantega. Quan comenci a agafar color hi incorporem una dotzena de nabius i dues de groselles. També hi posem una cullerada de mel que corregirà l'acidesa de la grosella. ho mig cobrim amb aigua i deixem coure durant un quart. Ho passem per la batedora elèctrica i ho mantenim uns minuts més a foc suau fins que tingui la textura que ens agradi.
Tinc 6 albergínies a la nevera!
ResponEliminaEl provaré i una mica de melmelada de groselles a veure que preparo!
Gràcies Manel,
Fa uns mesos vaig fer Instagram i tot "ocupa" temps! no s'arriba a tot!
Bon estiu!
https://www.instagram.com/cuinacinc/
Fina
Dec ser del pocs mortals que avui en dia no està enganxat al mòbil. L'empro per telefonar, algun sms i algun whatsapp (res de grups).
EliminaUna forta abraçada. Fina.
Fas molt bé Manel!
EliminaUna abraçada i bon cap de setmana!
Fins aviat
Fina
Aquest flam promet!!! I amb una mica de melmelada d'albergínia escalivada també quedarà boníssim!
ResponEliminaBon estiu.
Ptnts
Glòria
Segur que sí, Glòria.
EliminaGaudeix de l'estiu.
Me lo apunto, ya mismo.
ResponEliminaBuen provecho, Mer.
EliminaFa molt bona pinta, m'ho apunto i ho faré
ResponElimina