No, encara no és ben bé l'època, tanmateix ja es troben les primeres figues al mercat. Sembla que enguany, a causa de les fortes calors del mes de juny, tot vagi avançat.
Reconec que les figues m'entusiasmen, i no me n'he pogut estar, n'he comprat unes quantes tot i ser conscient que encara no poden ser les millors.
Veient els ingredients que tenia a la cuina he pensat a fer una coca amb sabor mediterrani, olives arbequines,
formatge caciocavallo silano, del Mezzogiorno italià,
més massa de pizza molt fina, cebes de Figueres, orenga, oli i sal.
Comencem pelant les cebes i tallant-les a juliana fina. En una paella amb un petit rajolí d'oli les salem lleugerament i caramelitzem a foc suau.
Traiem el pinyol de les olives. Llesquem el formatge i les figues. Tallem la massa de pizza en porcions individuals. Les punxem amb una forquilla i enfornem a 240º durant uns deu minut, fins que comenci a agafar color.
Muntem les coques amb la ceba, les olives, el formatge, les figues i ho acabem amb un polsim d'orenga.
Bon dia, Manel,
ResponEliminaM'agrada molt o moltíssim la teva proposta de la coca amb les figues, ja n'hi ha les primeres. Aquest any, amb aquesta calor, tot s'ha avançant tres setmanes!
Em sembla una coca molt italiana :) o mediterrània.
Un plat per aquestes tardes d'estiu... com avui.
Una abraçada,
Fina
*Per quan vingui la tardor no et perdis l'amanida de tardor de CuinaCinc, penso que t'agradarà. Gràcies
Ara contesto al blog. He anat a tope i no podia fins avui.
Fina, aquesta amanida de tardor ja me la vaig mirar (i comentar) a primers d'any... no falta massa perquè la pugui tastar!!
EliminaUna abraçada.
Perdona, Manel... quan ho has dit ho he recordat!
EliminaFalta poquet!
Moltes gràcies!
Una abraçada,
F
Boa tarde, adoro figo lampos, dos pretos principalmente, na minha zona existe muito produção de figo e figueira selvagens, gosto do figo torrado com amêndoa dentro.
ResponEliminaBom fim de semana,
AG
Jo sóc també un enamorat de les figues. Ara bé el temps!
EliminaObrigado.
Quina coca més bona! Una combinació d'ingredients que m'encanta! Ideal per un soparillo d'estiu....
ResponEliminaPetonets i bona setmana,
Olga
Sopar a la fresca i en bona companyia, i tant que sí.
EliminaUna abraçada