dimecres, 2 d’agost del 2017

COCA DE FUSIÓ MEDITERRÀNIA

No, encara no és ben bé l'època, tanmateix ja es troben les primeres figues al mercat. Sembla que enguany, a causa de les fortes calors del mes de juny, tot vagi avançat. 

Reconec que les figues m'entusiasmen, i no me n'he pogut estar, n'he comprat unes quantes tot i ser conscient que encara no poden ser les millors.


Veient els ingredients que tenia a la cuina he pensat a fer una coca amb sabor mediterrani, olives arbequines,


formatge caciocavallo silano, del Mezzogiorno italià,


més massa de pizza molt fina, cebes de Figueres, orenga, oli i sal.

Comencem pelant les cebes i tallant-les a juliana fina. En una paella amb un petit rajolí d'oli les salem lleugerament i caramelitzem a foc suau.


Traiem el pinyol de les olives. Llesquem el formatge i les figues. Tallem la massa de pizza en porcions individuals. Les punxem amb una forquilla i enfornem a 240º durant uns deu minut, fins que comenci a agafar color.

Muntem les coques amb la ceba, les olives, el formatge, les figues i ho acabem amb un polsim d'orenga.



7 comentaris:

  1. Bon dia, Manel,
    M'agrada molt o moltíssim la teva proposta de la coca amb les figues, ja n'hi ha les primeres. Aquest any, amb aquesta calor, tot s'ha avançant tres setmanes!
    Em sembla una coca molt italiana :) o mediterrània.
    Un plat per aquestes tardes d'estiu... com avui.
    Una abraçada,
    Fina

    *Per quan vingui la tardor no et perdis l'amanida de tardor de CuinaCinc, penso que t'agradarà. Gràcies
    Ara contesto al blog. He anat a tope i no podia fins avui.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fina, aquesta amanida de tardor ja me la vaig mirar (i comentar) a primers d'any... no falta massa perquè la pugui tastar!!
      Una abraçada.

      Elimina
    2. Perdona, Manel... quan ho has dit ho he recordat!
      Falta poquet!
      Moltes gràcies!
      Una abraçada,
      F

      Elimina
  2. Boa tarde, adoro figo lampos, dos pretos principalmente, na minha zona existe muito produção de figo e figueira selvagens, gosto do figo torrado com amêndoa dentro.
    Bom fim de semana,
    AG

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo sóc també un enamorat de les figues. Ara bé el temps!
      Obrigado.

      Elimina
  3. Quina coca més bona! Una combinació d'ingredients que m'encanta! Ideal per un soparillo d'estiu....
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sopar a la fresca i en bona companyia, i tant que sí.
      Una abraçada

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.