dissabte, 26 de desembre del 2009

CREMA DE PORROS AMB LLAGOSTINS.


Per a quatre persones calen: un manat de porros, 3 patates, 12 llagostins, oli, sal i pebre.

Netegem bé els porros eliminant les fulles exteriors i aprofitant només la part blanca. Els trinxem petit. Pelem i tallem les patates.

En una olla amb una mica d'oli sofregim el porro, sense deixar que agafi color. Hi incorporem les patates i continuem el sofregit durant dos o tres minuts més. Ho cobrim just amb aigua i ho salpebrem, així que arrenqui el bull ho deixem coure durant un quart d'hora.

Ho passem per la batedora, rectificant, si cal de sal i pebre.

Confitem els llagostins en oli suau. Els posem en un cassó amb el foc al mínim, no hauria de fregir. Quan els llagostins canviïn a un color rosat, ho enretirem del foc. Pelem els llagostins i els tallem a trossos regulars. Amb les pells i els caps dels llagostins, continuem la cocció sempre a foc suau sense que l'oli fregeixi. Passem oli per un colador de malla fina i tenim un oli de llagostins que ens servirà com a guarnició d'altres plats de peix.

Servim la crema tèbia en un bol i al centre hi posem els llagostins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.