diumenge, 27 de desembre del 2009

TURBOT AL FORN AMB ALLS TENDRES, FORMATGE I OLI DE LLAGOSTINS


En la recepta d'avui faré esment a dues d'anteriors. A la cuina, sovint, en preparar un plat podem treballar per a plats futurs, per tal d'aprofitar-nos tot el que sigui possible dels productes que disposem.

Fa uns dies vaig fer unes espines de turbot al forn, avui en cuinaré la resta. Aquí la jugada va ser una mica a l'inrevés. Un parell de setmanes abans de Nadal vaig trobar turbot ben fresc i raonablement bé de preu. El vaig comprar, filetejar, i aprofitar les espines. Els filets degudament congelats els he tingut pel dinar de Sant Esteve.

Anteriorment havia preparat una crema de porros amb llagostins. En aquell moment, aprofitant-ne la cocció i els caps i les pells, vaig preparar l'oli de llagostins amb que adornarem el aquest plat.

Per a quatre persones m'ha calgut: 12 talls de turbot, dos manats d'alls tendres, formatge ratllat, oli de llagostins, oli, sal i pebre.

Salpebrar els filets de turbot i en una planxa ben calenta amb unes gotes d'oli, marcar-los, un parell de minuts pel costat de la pell i un minut per l'altre costat.

Just abans de servir, enfornar-ho durant quatre minuts a 200º.

Netejar i tallar ben petit els alls tendres. Salpebrar-ho. En una paella amb un petit raig d'oli, saltar-los sense deixar que agafi color. Quan estiguin cuits, posar-hi formatge ratllat per sobre, just fins que es comenci a fondre.

Emplatar el peix sortit del forn amb els alls i formatge i regar-ho amb oli de llagostins.

El turbot és un peix molt melós. Amb una cocció ràpida aconseguim un gran plat, fàcil de preparar i ben gustós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.