La salsa velouté té els seus orígens a la cuina francesa, és similar a la beixamel substituint la llet per brou, sigui de verdures, de carn o de peix, en funció del plat que volem preparar.
Avui proposo preparar uns espinacs amb aquesta salsa i formatge, per tal de donar una gran melositat al plat.
Per a quatre persones ens caldrà un parell de manats d'espinacs tendres, una ceba de Figueres, 50 grs. de botifarra negra, formatge scamorza (pot ser un altre tipus de formatge que fongui bé), panses, pinyons, farina, brou de verdures, oli, sal i pebre.
Posem les panses en remull. Netegem bé els espinacs, els escaldem durant un minut i els passem a un colador, a continuació els trinxem a ganivet. Pelem la botifarra negra i la fem a dauets. Fem també el formatge a daus.
En una paella al foc, sense oli, torrem un manat de pinyons. Així que comencin a agafar color els reservem. A la mateixa paella fem el mateix amb els daus de botifarra. També la reservem. Escalfem el brou de verdures.
Ara posem una cullerada d'oli a la paella i sofregim a foc suau la ceba ben trinxada. Remenem sovint durant deu minuts, no ha d'agafar color. Aleshores hi incorporem un parell de cullerades soperes de farina, deixem coure durant dos minuts remenant constantment. Ara hi anem incorporant de mica en mica brou calent, sense deixar de remenar. Quan tinguem la salsa lligada hi afegim els espinacs, la botifarra, les panses i el formatge. Salpebrem i continuem remenant durant deu minuts. Si cal hi afegim una mica més de brou.
Al moment de servir decorem el plat amb els pinyons.
Caram, doncs no sembla massa difícil de fer, no, ni calen ingredients gaire complexos! Tant que n'he sentit parlar, de la salsa veloute, i mai m'havia aturat a pensar com es feia. Si el formatge també hi participa, en aquesta recepta d'espinacs, segur que és boníssima perquè són dos ingredients que a mi m'agraden molt, junts! Petons
ResponEliminaLa melositat en boca és molt important.
EliminaUna abraçada.
Més lleugera que la beixamel veritat?
ResponEliminaM'agrada.
PTNts
Dolça
Sí, és clar, en lloc de llet en aquest cas un brou de verdura.
EliminaUna abraçada.
quina pasada de bo
ResponEliminaPassa la mar de bé.
EliminaUna bona manera de preparar els espinacs, deuen quedar molt bons amb aquesta salsa
ResponEliminaUna abraçada
Si els tastes, Sion, ja m'ho sabràs dir.
EliminaUna abraçada.
Aquesta segur que també la faig. Ja te'n donaré referència.
ResponEliminaUna abraçada.
Graciel·la
Una manera diferent de preparar els espinacs.
EliminaDesitjo que us agradi, família.
Una abraçada.
Quina Bona pinta que fa aixo
ResponElimina