dijous, 6 de març del 2014

ESPINACS EN SALSA VELOUTÉ

La salsa velouté té els seus orígens a la cuina francesa, és similar a la beixamel substituint la llet per brou, sigui de verdures, de carn o de peix, en funció del plat que volem preparar.

Avui proposo preparar uns espinacs amb aquesta salsa i formatge, per tal de donar una gran melositat al plat.

Per a quatre persones ens caldrà un parell de manats d'espinacs tendres, una ceba de Figueres, 50 grs. de botifarra negra, formatge scamorza (pot ser un altre tipus de formatge que fongui bé), panses, pinyons, farina, brou de verdures, oli, sal i pebre.

Posem les panses en remull. Netegem bé els espinacs, els escaldem durant un minut i els passem a un colador, a continuació els trinxem a ganivet. Pelem la botifarra negra i la fem a dauets. Fem també el formatge a daus.

En una paella al foc, sense oli, torrem un manat de pinyons. Així que comencin a agafar color els reservem. A la mateixa paella fem el mateix amb els daus de botifarra. També la reservem. Escalfem el brou de verdures.

Ara posem una cullerada d'oli a la paella i sofregim a foc suau la ceba ben trinxada. Remenem sovint durant deu minuts, no ha d'agafar color. Aleshores hi incorporem un parell de cullerades soperes de farina, deixem coure durant dos minuts remenant constantment. Ara hi anem incorporant de mica en mica brou calent, sense deixar de remenar. Quan tinguem la salsa lligada hi afegim els espinacs, la botifarra, les panses i el formatge. Salpebrem i continuem remenant durant deu minuts. Si cal hi afegim una mica més de brou.

Al moment de servir decorem el plat amb els pinyons.

11 comentaris:

  1. Caram, doncs no sembla massa difícil de fer, no, ni calen ingredients gaire complexos! Tant que n'he sentit parlar, de la salsa veloute, i mai m'havia aturat a pensar com es feia. Si el formatge també hi participa, en aquesta recepta d'espinacs, segur que és boníssima perquè són dos ingredients que a mi m'agraden molt, junts! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. La melositat en boca és molt important.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Més lleugera que la beixamel veritat?
    M'agrada.
    PTNts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és clar, en lloc de llet en aquest cas un brou de verdura.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Una bona manera de preparar els espinacs, deuen quedar molt bons amb aquesta salsa
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si els tastes, Sion, ja m'ho sabràs dir.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. Aquesta segur que també la faig. Ja te'n donaré referència.
    Una abraçada.
    Graciel·la

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una manera diferent de preparar els espinacs.
      Desitjo que us agradi, família.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.