dimecres, 26 de març del 2014

GALTES DE PORC AMB ORELLANES D'ALBERCOC


Per a quatre persones ens caldran quatre galtes, vint orellanes d'albercoc, una ceba, un porro, dos grans d'all, tomàquet triturat, brou de carn, llorer, vi ranci, farina, oli, sal i pebre.

Comencem hidratant les orellanes tot cobrint-les amb vi ranci. Les hi tindrem una hora llarga.

Mentre, salem i empebrem les galtes i en una cassola amb un raig d'oli les rossegem. Les reservem.

En el mateix oli, a foc més suau, sofregim la ceba que haurem tallat ben fina. Quan comenci a canviar de color hi afegim el porro i els alls també trinxats i una fulla de llorer. Salpebrem. Amb la cassola tapada deixem que es vagi fent, sense presses. Quan tinguem el sofregit a punt hi incorporem dues cullerades de tomàquet i deixem que de mica en mica es vagi concentrant. Ara hi afegim una cullerada de farina. Passat un parell de minuts, tot remenant, hi posem el vi ranci de la maceració, deixant-ho reduir. Aleshores hi reincorporem les galtes i ho mig cobrim amb el brou de carn. Amb la cassola tapada ho deixem coure durant tres quarts d'hora. Girem les galtes a mitja cocció.

Retirem les galtes i el llorer, triturem la salsa i la passem pel colador xinès. Tornem a posar les galtes a la cassola amb la salsa i les orellanes. Si cal, rectifiquem de sal. Així que les galtes estiguin toves ja les tindrem a punt.

Com la majoria de rostits és d'aquells plats que milloren amb el repòs. Fins i tot fetes d'un dia per l'altre. Les escalfem abans de servir.

8 comentaris:

  1. Un altre plat molt bo, per sucar-hi pa

    ResponElimina
  2. Les orellanes queden molt bé amb les carns, sobretot amb el porc. Jo també sucaria pa!!

    ResponElimina
  3. OOOHHHH! quin guisat més bo!!! de moment m'he de conformar mirant aquest... la línia en té la culpa! petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teresa, t'anava a dir, mira de no sucar gaire pa, però no sé si podria.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.